Publicerad 2011-09-18

Hammarby kommer allt närmare ett ångestfyllt kval i höst.

1-2 hemma mot BP var lagets fjärde raka förlust.

– Vi vänder på varenda sten och försöker med alla medel, säger tränaren Roger Sandberg.

Det är inte mycket som fungerar i Hammarby just nu och det mest positiva med söndagens omgång får man i stället hämta nere i Värnamo, där Västerås vände och vann på tilläggstid.

Hemma på Söderstadion inkasserade man en ny förlust, den här gången mot Brommapojkarna som därmed seglade ifrån bottendramatiken ytterligare.

BP skapade de vassaste chanserna i första halvlek och Blåvitt-lånet Nicklas Bärkroth kunde göra 0-1 för bortalaget efter en halvtimme.

Bara någon minut före paus fick han ett jätteläge att utöka ledningen till 2-0 men avslutet, från fritt läge i bortre delen av straffområdet, gick tätt utanför.

Helg redcuerade

Men 0-2 skulle komma.

Efter en bra period av Hammarby, där man lyckades sätta ordentlig press på BP, slarvade man och BP ställde om blixtsnabbt.

I ett två-mot-ett-läge kunde Aziz Corr Nyang frispela den tidigare Hammarby-spelaren Pablo Pinones Arce som placerade in 0-2.

Målet blev matchavgörande.

Simon Helg tryckte in en reducering på volley i 89:e minuten och på tilläggstid fick Cheikh Tidiane Sarr den stora chansen av kvittera. Dansken fick dock inte ordning på varken boll eller fötter och fläkte avslutet över.

Fem omgångar återstår av superettan och Hammarby är fortsatt kvar på kvalplats.