Chrstian Pulsen bryter.

Danmark toppar Sveriges VM-kvalgrupp.

Men i kväll spelade de inte som ett sådant lag.

Trots oavgjort, 1–1, mot Grekland.

Danmark mötte Grekland borta och bjöd inte på en särskilt säker insats. De rödvita fick inte ordning på försvaret och gav ett aningen förvirrat intryck.

– Vi fick mer ordning på försvaret i den andra halvleken, men i positionsspelet var vi långt ifrån grekerna, säger Morten Olsen till Ekstrabladet.

Dålig kondis

Över huvud taget verkade danskarna trötta. Och Olsen konstaterade också att de saknade den fysiska toppformen.

– Både våra hemmaspelare och de som är utomlands men inte fått så mycket speltid på grund av skador saknar kondition, säger han.

1-0 kom dock i inledningen av den andra halvleken. Jonas Borring placerade en kall boll vid stolpen efter ett snyggt framspel av Christian Poulsen.

– Det är speciellt att göra mål för landslaget, och att jag får göra det redan i min fjärde landskamp, det är underbart. Det enda trista är att vi inte vinner, säger Borring.

Nej, för den grekiska kvitteringen kom. Genom Theofanis Gekas, efter danskt slarv i försvaret.

Grindheim matchhjälte för Norge

Desto roligare kväll hade Norge som besegrade Tyskland för första gången på 73 år.

Christian Grindheim blev matchhjälte genom att sätta 1-0 i den 63:e minuten. Grindheim plockade ner ett inkast och sköt från nära håll.

Förra gången Norge vann över Tyskland var 1936 på OS i Berlin.

Viktig seger för Portugal

Även Portugal vann efter att Cristiano Ronaldo pangat in 1-0 från straffpunkten med bara 12 minuter kvar att spela. Med tanke på Portugals sviktande form, laget har inte vunnit sedan segern mot Malta i september, var vinsten mot Finland viktig.

Särskilt med tanke på att Finland var riktigt bra med i den första halvleken, i alla fall sett till målvakten Jussi Jaaskelainens storspel.