Nära ögat, Messi...

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-21

Barça-stjärnan fick dobbarna rakt i ansiktet

Här får Lionel Messi sparken – i ansiktet.

Det var nära ögat för Barcelona-stjärnan som dock tvingades utgå lårskadad senare i matchen.

Barcelona åkte på ytterligare en smäll. De regerande mästarna fick ”bara” 1–1 borta mot Ahletic Bilbao och tappade serieledningen till Real Madrid.

Barcelona var skadeskjutet redan innan matchen då Zlatan Ibrahimovic är lårskadad och Yaya Touré, Eric Abidal och Rafael Marquez ligger däckade i svininfluensan.

Bortamötet mot åttondeplacerade Athletic Bilbao var 21 minuter gammal när Lionel Messi jagade efter bollen i Bilbaos försvarslinje. Mittbacken Fernando Amorebieta skickade iväg en långboll i panik med vänsterfoten. För Messi, 169 centimeter kort, hamnade Amorebietas dobbar i huvudhöjd och kollisionen var oundviklig. Messi sprang med hög fart rakt in i dobbarna och blev liggandes på marken.

Bilbao hade lägen

En skakad Amorebieta insåg vad som hade hänt och ropade efter läkare medan Messi låg kvar på marken och vred sig i smärtor.

Messi reste sig till slut med ett synbart rött märke, strax under höger öga, och kunde spela vidare. Argentinaren kan tacka sin lyckliga stjärna för att han inte fick dobbarna rakt i ögat.

Bilbao var ytterst nära att ta ledningen strax före pausvilan, men en helt fristående Javi Martinez nickade utanför.

Tappade serieledningen

I stället kunde Barcelona ta ledningen i 54:e minuten, då Dani Alves rullade in 1–0 på Xavis vackra genomskärare. Men Bilbao vägrade lägga sig frivilligt och nio minuter senare kom kvitteringen. Fernando Llorente vann en nickduell med Dimitri Tjigrinski och skarvade fram bollen till inhopparen Gaizka Toquero. Alves hängde inte med i hemjobbet och Toquero kunde placera in 1–1.

Messi byttes ut mot Bojan i den 76:e minuten. Anfallaren befaras ha en söndersliten muskel i vänster lår och missar troligtvis tisdagens Champions league-match.

– Vi tog av honom eftersom han hade ont. Vi kommer att göra mer tester i morgon (läs söndag) men det ser inte bra ut, sa Pep Guardiola sent på lördagskvällen.

Från bänken kunde Messi se resultatet stå sig matchen ut. Poängförlusten betyder att Barcelona tappar serieledningen till Real Madrid som tidigare i kväll besegrade Racing Santander med 1–0.