Edmans mardröm

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-23

Svensken sågad i de engelska tidningarna i natt – sämst på plan

LONDON. Mardröm är i underkant.

I dag får Wigans Erik Edman, 31, förödande betyg i de brittiska tidningarna efter 1–9-förlusten mot Tottenham.

Sämst på plan.

uselt Aaron Lennon skjuter in 5–1 förbi Erik Edman, som hade en riktigt tung dag. ”Wigans vänstersida kollapsade när Lennon lekte med Edman”, skrev Sportbladets krönikör Peter Wennman efter matchen.

Erik Edmans insats vid 1–7-målet kallas på BBC:s hemsida för ”katastrofal” .

När Edman skulle rensa bort en långboll fick han snedträff och serverade istället Jermaine Defoe ett friläge.

Wiganmanagern Roberto Martinez pekade inte ut någon enskild spelare i sitt lag, men sa:

– Det (försvarsspelet) var oacceptabelt och oväntat. Sättet som vi försvarade oss på i vissa viktiga moment var inte tillräckligt bra.

Får en etta av Times

I de brittiska tidningarna får Erik Edman i dag sämst betyg av alla i genomsnitt.

På skalan 1–10 är det ovanligt att spelare får så lågt som en tvåa.

Edman – och ett par backkollegor – får flera stycken. Times drar till med en etta. Bara Daily Mirror sträcker sig till en femma.

Säsongen 2004/2005 spelade Erik Edman för Tottenham. En av lagkamraterna då var Jermaine Defoe.

Återkomsten till den gamla hemmarena White Hart Lane och mötet med Defoe blev dock en mardröm.

Edman var inblandad i de flesta av de nio baklängesmålen och han hade stora problem med snabbe Tottenhamyttern Aaron Lennon, som han tvingades fälla gång på gång. Jermaine Defoe firade tidig julafton med fem mål – inklusive ett hattrick på sju minuter i andra halvleken.

– Jag skäms över ett resultat som vi inte vill bli förknippade med, säger Martinez.

Kom nyss tillbaka

I förra omgången mot Fulham för två veckor sedan gjorde Erik Edman sin första match i Premier League för den här säsongen.

– Vi har varit mycket nöjda med Eriks återkomst, sade tränaren Roberto Martinez till Sky Sports före gårdagens match.

Efteråt:

– De tre, fyra första målen var vårt försvarsspel verkligen uselt och vi var inte oss själva alls.

Martinez var för övrigt den ende som stod till svars för Wigans insats. Ingen av spelarna gav några kommentarer efter matchen.