Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-29

Gattuso utvisad – Ronaldinho utbuad

Gattuso visades ut, Ronaldinho buades ut och rullgardinen gick ner för Milan.

Inter förnedrade derbyrivalerna och vann med hela 4–0.

I premiären debuterade Samuel Eto'o med att göra mål mot Bari. I kväll visade klubbens andra nyförvärv klass – eller kanske främst inköpen från ligakonkurrenten Genoa.

Diego Milito smekte i 29:e minuten fram bollen till Thiago Motta som placerade in 1–0. Bara sex minuter senare rev Gennaro Gattuso ner Samuel Eto'o och Milito skickade in den efterföljande straffen i nät.

Gattuso för het

Gattuso varnades i samband med straffen och Milantränaren Leonardo började förbereda att byta ut den hetlevrade mittfältaren. Men inhopparen Seedorf hann aldrig in på planen – Gattuso hann nämligen med att bli utvisad efter en kapning av Sneijder.

Efter det var Milan ett slaget lag.

Maicon väggspelade sig fram till 3–0-målet och i andra halvlek krutade Stankovic in 4–0 med ett mäktigt distansskott som målvakten Marco Storari var chanslös på.

Bari tog poäng igen

Milanstjärnan Ronaldinho gjorde en blek figur och möttes av kraftiga burop när han byttes ut i den 64:e minuten. Milanoderbyn brukar vara heta historier, men i kväll blev det knappt någon match.

Det fanns nämligen bara ett lag på planen.

I lördagens andra match kryssade Bari mot Bologna, 0–0. Bari spelade 1–1 i premiären mot Inter.