Assyriska vann prestigederbyt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-27

Drömstart för nye tränaren Conny Karlsson

Syrianska var en ribbträff från att kvittera på tilläggstid.

Men Assyriska höll undan och vann prestigederbyt med 1–0 – en drömstart för nygamle tränaren Conny Karlsson, 55.

Conny Karlsson fick en drömstart med Assyriska.

I tisdags valde Assyriska något överraskande att sparka tränaren Robert Johansson och ta in nygamle tränaren Conny Karlsson, som basade över laget 2003.

Laget låg visserligen på sjunde plats, men hade bara tre poäng upp till allsvensk kvalplats.

I alla händelser fick Conny Karlsson en drömstart i dag. Redan efter fyra minuter i prestigederbyt mot Syrianska spelade Martin Lorentzson fram Xhevdet Llumnica som starkt höll ifrån sig försvararna och rullade in ledningsmålet mellan benen på målvakten Christian Frealdsson.

Syrianska pressade i slutet av matchen frenetiskt för ett kvitteringsmål, men Assyriskas målvakt Oscar Berglund storspelade och hade dessutom hjälp av trävirket.

I 91:a minuten var Berglund chanslös på nicken från Denis Velic, men bollen tog i ribban.