City bjöd på målfest

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-19

Roque Santa Cruz matchhjälte mot Sunderland

Roque Santa Cruz har äntligen fått presentera sig för City-fansen.

I dag satte paraguayanen två mål när Manchester City vann över Sunderland med 4–3 i en galet svängig match.

Det blev en målrik inledning på City of Manchester Stadium, med fem mål på 35 minuter.

Manchester City fick en drömstart då Craig Bellamy, i misstänkt offsideläge, spelade in bollen till Roque Santa Cruz som enkelt kunde sätta sitt första ligamål för klubben. Bara åtta minuter senare la Tevez in 2–0 på straff efter att Nyron Nosworthy trampat Bellamy på tårna.

Svängigt

I det läget kändes matchen avgjord – men Sunderland replikerade omgående då John Mensah nickade in reduceringen på Andy Reids inlägg. Och åtta minuter senare dundrade Jordan Henderson in kvitteringen.

Men målfesten var långt ifrån över.

I den 35:e minuten serverade Shaun Wright-Phillips bollen till Craig Bellamy som placerade in matchens femte mål.

Sunderland vägrade dock ge upp och i 62:a minuten nickade inhopparen Kenwyne Jones in 3–3 på Hendersons inlägg.

Utvisning i slutskedet

Men Manchester City fick sista ordet. Gareth Barry spelade in bollen till Roque Santa Cruz som forcerade in sitt andra mål. Sunderlands ungerske målvakt Marton Fülöp menade att det var offside och rusade ut mot den assisterande domaren – men målet godkändes.

Sunderland-lägret var inte nöjd med domartrion och i slutskedet visades Michael Turner ut efter en ful armbåge i ansiktet på Gareth Barry.