Här tar Hammarby sin härliga premiärpoäng

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-04

Trots två straffar mot sig – Bajen klarade 1–1 mot guldfavoriterna Elfsborg

Just nu sträcker Hammarby ett väl avvägt finger upp i luften mot fotbolls-Sverige. Från att bedömas som totalt chanslöst på förhand åkte Hammarby till Borås Arena och tog en premiärpoäng av de överlägset största guldfavoriterna IF Elfsborg.

– Rättvist resultat. Det var två ganska tveksamma straffar, säger TV4:s expertkommentator Pontus Kåmark.

Hammarby saknade fortsatt skadade Rami Shaaban i målet. Men vad gjorde det? Kristoffer "Poppen" Björklund tog en straff mot Elfsborg och säkrade en härlig premiärpoäng till Bajen. Matchen på Borås Arena slutade oavgjort, 1–1.

"Ishi" kvitterade från elva meter

Emil Johanssons drömmål från 30 meter redan efter en kvart innebar 1–0. Och Elfsborg behövde en straff för att kvittera. Två minuter in i andra halvlek gjorde Stefan Ishizaki 1–1 från elva meter.

Fick ytterligare en straff

Och inte nog med det. Två minuter senare fick Elfsborg ytterligare en straff. Men den här gången räddade Hammarbys målvakt Kristoffer "Poppen" Björklund Stefan Ishizakis straff och de många tillresta Hammarbyfansen blev vilda av glädje. Trots tre tilläggsminuter klarade lyckades inget av lagen göra fler mål och det slutade 1–1.

Härnäst väntar Gefle IF för Hammarby i hemmapremiären på Söderstadion den 12 april.