Lampard räddade Chelsea

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-16

– men Arsenal fick bara oavgjort mot Burnley

En sen straff räddade Chelsea mot bottenlaget Portsmouth.

Och efter Frank Lampards mål kopplar Londonlaget ett litet grepp om Premier League.

Arsenal fick dock bara oavgjort borta mot Burnley.

Chelsea hade ikväll chansen att ta en trepoängsledning i Premier League-tabellen.

Och till slut blev det som väntat en seger mot absoluta bottenlaget Portsmouth. Men trepoängaren satt hårt inne.

Lampard matchvinnare

Nicholas Anelka gjorde förvisso 1–0 i den 23:e minuten, men Portsmouth svarade genom Frederic Piquionne.

1–1 stod sig till den 79:e minuten, då Chelsea fick en – helt korrekt dömd – straffspark.

Frank Lampard, som missade en straff mot Manchester City i förra veckan, stegade fram och kanonsköt 2–1 i nättaket.

Ineffektivt Arsenal

Chelseas toppkonkurrent Arsenal tappade i stället två på poäng på grund av en straff. Cesc Fabregas gjorde 1–0 till gästerna, men Burnleys Graham Alexander kvitterade i den 28:e minuten.

Arsenal hade mängder av chanser att göra 2–1, men var ovanligt ineffektiva framför mål.