”Zidane & Bravo räddade allas huvud”

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-11-28

Real Madrid hämtade in 0-2 – på två minuter

Vanderlei Luxemburgo får behålla jobbet en vecka till.

Zinedine Zidane och Raul Bravo räddade Real Madrid undan förnedring när de vände 0-2 till 2-2 på 59 sekunder.

- De räddade inte bara mitt huvud utan allas, säger Luxemburgo.

Real Madrid jublar...

Efter att ha blivit utskåpade av Barcelona har trycket på Real Madrid och tränaren Vanderlei Luxemburgo varit enormt den senaste veckan.

På sin förstasida i dag har spanska sporttidningen Marca rubriken "El Madrid sale vivo", ungefär "Madrid lämnar levande". Liket lever fortfarande - men det är knappt.

För matchen såg länge ut att gå hemmalagets väg. Trots stor Madrid-press i den första halvleken fick laget gå in i paus i underläge 0-1. Sociedad-målet kom efter en tveksamt dömd straff, där Nihat föll väldigt lätt efter närkontakt med Roberto Carlos med bara minuter kvar av halvleken.

Sociedad fördubblade sin ledning efter en knapp timme, slarv i Madridförsvaret och Oscar De Paula kunde trycka in 2-0.

I den 73:e minuten fick Madrid Sergio Ramos utvisad, och allt tydde på tre poäng för Sociedad. Luxemburgo verkade dessutom smått förvirrad när han bytte ut anfallaren Robinho och satte in försvararen Raul Bravo trots underläget - ett byte som i efterhand visade sig vara rena genidraget.

Med bara tre minuter kvar av ordinarie speltid tryckte nämligen samme Bravo in en reduceringen, efter att ha huggit på en retur i bästa Inzaghi-stil.