Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-27

Thiago Oliveira nickade in segermålet

Kalmar reste sig efter två raka 0–5-förluster.

Trots en tveksam straff och en skada på Cesar Santin.

– Det är inte många lag som gör tre mål på Djurgården, säger nanne Bergstrand till ppv.

Efter två tunga förluster, 0-5 hemma mot IFK Göteborg och 0-5 borta mot Helsingborg, var det inte mycket som talade för Kalmar i bortamötet mot Djurgården. Men Kalmar spelade smart och fick utdelning.

I den första halvleken 14:e minut lyckades Patrik Ingelsten nicka in ledningsmålet efter en tilltrasslad situation.

Och de katastrofala försvarsspelet som Kalmar visat upp de senaste omgångarna var som bortblåst. DIF ägde bollen mest men det var det gamla idag var det ”gamla” kalmarförsvaret tillbaka.

– Viktigt att visa ett bra försvarsspel och sen hittar vi de luckorna som finns, säger Nanne Bergstrand.

Tveksam straff

Men motgångarna verkade fortsätta för KFF. I halvleken sista minut tilldelades Djurgården en tveksam straff av domaren Martin Ingvarsson.

– Det är en sketen pisstraff de får, säger Ingelsten.

Till och med DIF: s Mattias Jonsson, som var inblandad i situationen, höll med om att straffen var tveksam:

– Ser man det så här så ser det ju ut som en bra brytning…, säger Mattias Jonson

Cesar Santin, som låg bakom mycket, var tvungen att utgå efter en halvtimme. Och i paus var det inte mycket som talade för KFF.

Första allsvenska målet

Cesar Santins ersättare hade en märklig match. Thiago Oliveira kom in efter en halvtimme, satte 2-1 efter en timme och blev utbytt med tio minuter kvar.

Det var brassen första mål i allsvenskan. Efter ledningsmålet kunde Kalmar dra sig tillbaka och spela smart. Segern säkrades genom Henrik Rydström, som slog in en straff i den 79:e minuten.

I och med segern grep KFF det sista halmstrået i jakten på toppen. Laget är nu bara fyra poäng efter Elfsborg i topp.

– Vi har haft en tung period, nu får vi se vad vi kan ställa till med, säger Nanne.