Men Johan Bertilsson kan missa fajten mot Athletic Bilbao.

– En stämpling som tog illa. Foten är stukad, tyvärr, säger matchjälten.

När Östersund ska spela Europa League tenderar tränare Graham Potter att rotera kraftigt i den allsvenska omgången som föregår stormatchen. Hemma mot Örebro saknades följaktligen bland andra Brwa Nouri, Tom Pettersson, Aly Keita och Saman Ghoddos.

Superläge för ett ordinarie Örebro?

Icke. Östersund körde över gästerna på en halvtimme. Unge Frank Arhin, född 1999, dominerade stort före paus. Anfallaren hittade en djupledslöpande Johan Bertilsson med en ljuvlig genomskärare i den 18:e minuten. Anfallaren var iskall när han med yttersidan sköt bollen under Oscar Jansson i bortamålet.

Arhin dominerade

18-årige Arhin ordnade tre minuter senare 2–0. Landslagsmannen Ken Sema vispade in ett vasst inlägg som lille Arhin i princip omarkerad kunde nicka in i mål.

I den 27:e minuten avgjordes matchen definitivt.

Bertilsson matade Ken Sema i djupled. Yttern utmanande sin bror, Maic Sema i Örebro, och fick en knuff i ryggen. Ken Sema ramlade då över Oscar Jansson som därmed misslyckades med att plocka upp bollen.

Straff till Östersund?

Frispark till Örebro?

Promenerade in 3–0

Inget av det – och Johan Bertilsson kunde enkelt promenera in 3–0 till Östersund.

Bertilsson anlände som skyttekung från Gefle där han noterades för åtta mål och nio assist, men starten i Östersund blev svag. 29-åringen platsade inte riktigt i det offensivt starka ÖFK och har fått bida sin tid.

– Jag visste att jag kom till ett väldigt bra lag och hade dessutom problem med en hälsena. Men självklart har det varit frustrerande att inte få speltid. Det har inte alls blivit så mycket som jag önskade, samtidigt som laget gått otroligt bra.

Stämplingen tog illa

Under hösten – när ÖFK roterat elvan på grund av Europaspelet – har det dock lossnat. Med de två fullträffarna mot Örebro är Bertilsson nu uppe på totalt sju gjorda mål.

– Det betyder mycket såklart. Jag vill vara med och bidra, att vara delaktig... och viktig. Men målen hänger också ihop med att jag får mer speltid nu. Då brukar det bli mer mål.

Ändå är allt inte uppåt för anfallaren. Bertilsson haltade rejält efter en eftersläng från Johan Mårtensson och nu är Europa League-matchen mot Athletic Bilbao i farozonen.

– En stämpling som tog illa. Foten är stukad, tyvärr. Det var väl det som var negativt i dag, säger han och fortsätter:

– Vi får se hur allvarligt det är. Jag vill inte spekulera i det. Men jag hoppas kunna spela.