Sju minuter – sen hade Zlatan gjort mål i Malmö

”Det är bara att njuta”

Sverige inledde som väntat starkt mot San Marino och kvällens huvudperson Zlatan Ibrahimovic var på glatt spelhumör.

Det dröjde sju minuter sedan hade den förre MFF-stjärnan satt 1–0 till Sverige.

Han hann också göra ett andra mål innan matchens slut.

– Det är bara att njuta. Det känns helt fantastiskt. Jag har längtat efter att spela i Malmö, säger Ibrahimovic till TV10 efter matchen.

Pontus Wernbloom hade ett läge efter tre minuters spel.

Tre minuter senare hade Daniel Majstorovic ett skott i stolpen.

Minuten därefter hade Sverige satt 1–0.

Genom Zlatan Ibrahimovic som mötts av stående ovationer på Swedbank Arena i Malmö där det var tydligt vem som var publikens favorit.

San Marino gjorde också mål

Kim Källström drog till med en lång crossboll och Ibrahimovic gjorde en bra nedtagning, var starkare än två San Marino-backar och satte därefter bollen säkert.

I den 12:e minuten kom 2–0 på självmål när San Marino-backen Davide Simoncini stötte in Sebastian Larssons låga inlägg.

3–0 kom i den 26:e minuten. Pontus Wernbloom knuffades in i San Marino-målvakten Aldo Junior Simoncini, som var sist på bollen när den rullade in i San Marino-målet.

Två gånger Zlatan

I inledningen på den andra halvleken gjorde inhopparen Andreas Granqvist 4–0 efter att ha nickat in Sebastian Larssons frispark.

Sedan var det dags för Zlatan Ibrahimovic igen. I den 77:e minuten jobbade han sig själv fram till ett skottläge och drog till med ett smart skott som gick precis innanför stolproten.

Marcus Berg fastställde slutresultatet till 6–0 på tilläggstid.

– Jag står här och njuter. Vi har publiken bakom oss och det är bara att njuta, säger Ibrahimovic efter matchen till TV10.

– De visar mig hur mycket jag betyder för dem och jag försöker ge så mycket som möjligt tillbaka, fortsätter han i sina hyllningar till fansen.