Första CL-hattricket sedan Nicklas Bentdner 2010

Går han i Thierry Henrys fotspår... eller Nicklas Bendtners?
Danny Welbeck gjorde tre mål i krossen av Galatasaray.
Arsenals första CL-hattrick sedan danskens tre mål 2010.

Ett blekt Arsenal fick stryk borta mot Borussia Dortmund i CL-premiären. I kväll kom Galatasaray till Emirates Stadium, och hemmalaget visade upp en helt annan fotboll.

– Vi behövde tre poäng efter den första matchen, säger matchhjälten Danny Welbeck till Sky Sports.

Cesare Prandelli, tränare för "Gala" ställde upp med tre mittbackar och två wingbacks. Det gick inte alls och Arsenal kunde enkelt löpa sönder en osäker backlinje. Värsta syndaren var brasilianaren Felipe Melo som inte hängde med mot Alexis Sanchez och Danny Welbeck.

Özil spelade i en fri roll

Den senare lirkade in 1-0 för Arsenal i den 22:a minuten. Alexis Sanchez hittade in till den djupledslöpande engelsmannen som genom att vräka sig framåt lyckades peta in bollen – mellan benen på Fernando Muslera – in i nätet.

2-0 kom åtta minuter senare. Welbeck tryckte sig förbi Felipe Melo, vann enkelt duellen – och placerade vackert in bollen förbi Muslera.

– Jag har märkt att han är en riktigt bra avslutare, säger Arsene Wenger, tränare i Arsenal.

Mesut Özil, för dagen i en fri roll, kunde kort därefter passa fram Alexis Sanchez till ytterligare ett mål framåt. Özil sög in en boll på mittplan. Tysken, som fick spela i en fri roll på mittfältet, vände snabbt om och spelade därfter in en rapp boll genom Galatasarays vidöppna backlinje. Alexis Sanchez låg på rulle, vek enkelt förbi Aurlien Chejdou och passade in 3-0 i det bortre hörnet.

Höll enkelt undan till 4-1

I den andra halvleken fortsatte turkarna att stå högt med sin backlinje. Det utnyttjade Arsenal flera gånger om, och i den minuten kunde Alex Oxlade-Chamberlain slå en boll på djupet mot Welbeck. Anfallaren fullbordade sitt hattrick genom att i steget lyfta bollen över Muslera.

– Jag visste att han var snabb, men inte så snabb. Han är ju elektrisk, sa Arsene Wenger efter matchen.

Den förre Manchester United-anfallarens första hattrick i karriären. Welbeck blir klubbens tredje anfallare genom tiderna att göra tre mål i en och samma match i Champions League. De andra två är Thierry Henry... och antihjälten Nicklas Bendtner.

Även om Wojchiech Szczesny visades ut efter en timmes spel, och att Burak Yilmaz slog ut den efterföljande straffen förbi David Ospina, så hade Arsenal inga problem med att hålla undan och vinna med 4-1. I gruppens andra match vann Dortmund mot Anderlecht med 3-0 på bortaplan.

: ”Kan de chocka Chelsea på söndag?” Läs Peter Wennmans hyllning till Arsenal här!