Publicerad 2013-10-03

Defoe kramas om.

Fyra starter – sju mål.

Jermain Defoe visar storform i cupfotbollen.

Efter 2-0-vinsten mot Anzji i Europa League är 30-åringen ett mål i från Martin Chivers rekord.

Defoe har inte fått chansen från start i Premier League den här säsongen. Det har i stället blivit inhopp och startplatser i ligacupen och Europa League.

Där trivs dock engelsmannen utmärkt.

På torsdagskvällen startade han sin fjärde cupmatch för säsongen – och gjorde sitt sjunde mål.

Har gjort 21 mål

I den 37:e minuten lirade Lewis Holtby fram Defoe till höger i straffområdet, och anfallaren dundrade in 1-0 högt. Bara minuter senare utökade Nacer Chadli till 2-0. Ett resultat som stod sig matchen ut.

I och med målet närmar sig Defoe målrekordet i Europa för Tottenham. Martin Chivers, 68, gjorde 22 mål på 32 framträdanden. Defoe har stått för 21 fullträffar på 33 matcher.

Defoe har nätat mot Dinamo Tbilisi och Tromsö i Europa League. Sedan blev det två fullträffar i 4-0-vinsten mot Aston Villa i ligacupen.