Kalle Karlssons Premier Manager-tips

Vi minns tårarna på bänken när han blev utbytt i en cupmatch.

Nu, några månader senare, är Hugo Rodallega Fulhams hopp i kampen om nytt kontrakt.

Hugo Rodallega.

Hugo Rodallega var en stor succé när han värvades av Steve Bruce till Wigan 2009. Den colombianske anfallaren gjorde tio mål i ligan 2009/10 och följde upp med nio fullträffar året efter.

För snart två år sedan tog han steget till Fulham, men där har han aldrig riktigt etablerat sig.

Ifjol blev det 14 starter i ligan (3 mål). Den här säsongen började han utanför laget. Fram till nyår startade han bara en match i Premier League.

Det kämpiga året symboliserades bäst av cupmatchen mot Sheffield United 4 feburari. När Rodallega byttes ut i 58:e minuten kunde han inte hålla känslorna tillbaka. Anfallaren började gråta på bänken och tröstades av Maarten Stekelenburg.

Men på grund av Fulhams kaotiska anfallssituation (Dimitar Berbatov såldes i januari, Kostas Mitroglu dras med skada) så har Hugo Rodallega fått chansen. Och då har han tagit den.

Rodallega satte segermålet (2–1) i 86:e minuten borta mot Aston Villa 5 april. Veckan efter blev det ett mål i 1–0-segern över Norwich.

Nu har han Felix Magaths förtroende. Han startade som striker senast borta mot Tottenham, utan att hamna i målprotokollet.

Med tanke på att Fulham har tre på pappret ”enklare” motståndare i de tre sista omgångarna har laget helt klart chansen att klara kontraktet.

På lördagen väntar Hull City på hemmaplan. Sedan Stoke borta innan man avslutar hemma mot redan klara Crystal Palace.

Om Hugo Rodallega gör fler mål och Fulham undviker nedflyttning kommer han för evigt vara hjälte på Craven Cottage.

Priset: 2,81 miljoner

I Premier Manager handlas Hugo Rodallega för 2,81 miljoner kronor – ett intressant alternativ för den som söker en billig anfallare.

David Silva är skadad och spelar förmodligen inte mer den här säsongen. Detsamma gäller Petr Cech. Byt ut!

Lukas Podolski brukar försvinna i toppmatcherna, men han har en förmåga att göra mål när lägena dyker upp.

Nu har tysken fyra fullträffar på de två senaste matcherna. Två nya mot Newcastle?