Fenerbahce 5 1 1 3 7– 12 4

Kommande matcher, 6/12: PSV Eindhoven–Fenerbahce, Milan–Schalke 04.

Fenerbahce 0 (0)

Milan 4 (1)

0–1 Andriy Sjevtjenko (16), 0–2 Sjevtjenko (52), 0–3 Sjevtjenko (70), 0–4 Sjevtjenko (76).Varningar, Fenerbahce: Deniz. Milan: Maldini.

Publik: 51 200 (på Sükrü Saracoglu).Matchen

Fenerbahce – utan sin brasilianska nyckeltrio Alex, Marco Aurelio, Fabio Luciano – inledde piggt men efter att Seedorf med underbar passning friställd Sjevtjenko till 0–1 efter 16 minuter kom turkarnas spel av sig helt. Milan fick dominera mittfältet efter behag och när ukrainaren gjorde 0–2 i början av andra halvlek var matchen i princip avgjord. Sjevtjenko fortsatte dock sin show och efter ett par missade frilägen blev det ytterligare två mål.Matchens lirare: Andriy Sjevtjenko.

Fenerbahce

Volkan – Serkan, Servet, Önder, Deniz – Selcuk (28), Ümit Özat, Appiah – Yozgatli (57), Tuncay – Anelka. Avbytare: Aslan (28), Nobre (57).

Milan

Dida – Simic, Nesta, Maldini, Serginho – Gattuso (80), Pirlo, Seedorf – Kaká (20) – Sjevtjenko, Gilardino (75). Avb: Rui Costa (20), Vieri (75), Vogel (80).

Schalke 04 3 (1)

PSV Eindhoven 0 (0)

1–0 Levan Kobiashvili (18, straff), 2–0 Kobiashvili (72), 2–0 Kobiashvili (79, straff).Varningar, Schalke 04: Bordon, Hamit Altintop.

Publik: 53 994 (på Veltins-Arena).

Matchen

Levan Kobiashvili blev stor matchhjälte när Schalke 04 mycket rättvist besegrade ett blekt PSV Eindhoven. Första målet gjorde georgien på straff i den 18:e minuten efter att Ooijer fått bollen på armen. Schalke skapade sedan flera chanser, bl a ett skott i stolpen av Lincoln, innan Kobiashvili påpassligt höll sig framme och slog in returen på Lincolns snygga lobb i ribban. Levan fullbordade sedan sitt hattrick genom att säkert sätta sin andra straff för kvällen.Matchens lirare: Levan Kobiashvili.

Schalke 04

Rost – Hamit Altintop, Bordon, Rodriguez, Krstajic – Poulsen, Ernst – Lincoln – Varela (73), Kuranyi (85), Kobiashvili (89). Avbytare: Asamoah (73), Sand (85), Bajramovic (89).

PSV

Gomes – Reiziger (77), Ooijer, Alex, Lamey – Afellay, Cocu, Simons (46) – Farfán, Robert, Aissati (46). Avbytare: Lucius (46), Vennegoor of Hesselink (46), Sibon (77).

GRUPP G

Liverpool 5 3 2 0 6– 1 11

Chelsea 5 3 1 1 7– 1 10

Betis 5 2 1 2 3– 6 7

Anderlecht 5 0 0 5 0– 8 0

Kommande matcher, 6/12: Real Betis–Anderlecht, Chelsea–Liverpool.

Anderlecht 0 (0)

Chelsea 2 (2)

0–1 Hernan Crespo (8), 0–2 Ricardo Carvalho (15).Varningar, Anderlecht: Vanden Borre. Chelsea: Del Horno, Terry.

Publik: 22 500 (på Constant Vanden Stock).

Matchen

Chelsea behövde endast 15 minuter på sig att punktera matchen mot Anderlecht. Chelsea öppnade aggressivt och deras överlägsenhet visade sig tämligen omgående. Crespo inledde målskyttet med ett snyggt volleyskott på Lampards precisa crossboll i den 8:e minuten och efter kvart gjorde en omarkerad Carvalho 0–2 efter en hörna. Chelsea hade sedan uppvisning resten av matchen.

Matchens lirare: Silvio Proto.

Anderlecht

Proto – Zewlakow, Kompany, Tihinen, Deschacht – Vanden Borre, Vanderhaeghe (46), Goor – Wilhelmsson, Mbo Mpenza (60), Serhat (74). Avb: Iachtchouk (46), Zetterberg (60), Ehret (74).

Chelsea

Cech – Gallas, Carvalho, Terry, Del Horno – J. Cole (64), Essien, Lampard, Duff – Gudjohnsen (78), Crespo (86). Avb: Diarra (64), Geremi (78), C. Cole (86).

Liverpool 0

Betis 0

Varningar, Liverpool: Hamann. Betis: Óscar López. Publik: 42 077 (på Anfield).

Matchen

Real Betis var tvunget att vinna för att gå vidare men trots att laget saknade ordinarie anfallsduon Oliveira och Dani, måste deras taktik ifrågasättas för viljan att anfalla saknades lika mycket som kunnandet och man skapade inte en enda het målchans på hela matchen. I stället var det Liverpool som hade flera chanser att avgöra. Crouch hade en handfull fina lägen och i slutskedet av matchen fick en friställd Gerrard den allra bästa chansen.Matchens lirare: Steven Gerrard.

Liverpool

Reina – Finnan, Carragher, Hyypiä, Riise – Gerrard (90), Hamann, Sissoko, Zenden – Morientes (67), Crouch (84). Avb: Cissé (67), Kewell (84), Potter (90).

Betis

Doblas – Melli, Juanito, Rivas, Óscar López – Joaquin, Assuncão (70), Rivera, Arzu, Xisco – Fernando (78). Avbytare: Capi (70), Israel (78).

GRUPP F

Lyon 5 4 1 0 11– 3 13

Real Madrid 5 3 1 1 9– 6 10

Rosenborg 5 1 1 3 5– 9 4

Olympiakos 5 0 1 4 5– 12 1

Kommande matcher, 6/12: Olympiakos–Real Madrid, Lyon–Rosenborg.

Real Madrid 1 (1)

Lyon 1 (0)

1–0 Guti (41), 1–1 John Carew (72).

Varningar, Real Madrid: Beckham, Guti. Lyon: Cris, Réveillère, Tiago, Juninho, Capaca. Publik: 73 000 (på Santiago Bernabéu).

Matchen

Real Madrid dominerade den första halvleken men Robinho kom sällan till mot Lyons stabila backlinje och saknaden av skadade Ronaldo och Raul var tydlig. Man tog ändå välförtjänt ledningen när Guti höll sig framme på en frispark av Beckham. Efter paus ändrade matchen karaktär. Ett markant förbättrat Lyon tog över kommandot och i den 72:a minuten kvitterade man också rättvist genom en läcker klack av Carew.Matchens lirare: John Carew.

Real Madrid

Casillas – Diogo, Helguera, Pavón, Roberto Carlos – Sergio Ramos, Pablo Garcia – Beckham (80), Zidane (77), Guti – Robinho. Avbytare: Baptista (77), Salgado (80).

Real Madrid

Coupet – Réveillère, Cris, Capaca, Monsoreau (70) – Tiago, Diarra, Juninho (93) – Govou (70), Carew, Malouda. Avbytare: Wiltord (70), Fred (70), Clément (93).

Rosenborg 1 (0)

Olympiakos 1 (1)

0–1 Rivaldo (25), 1–1 Thorstein Helstad (88).Varningar, Olympiakos: Stoltidis, Dani Garcia.

Utvisning, Olympiakos: Pantos (86).

Publik: 20 000 (på Lerkendal).

Matchen

Rosenborg stördes av tidiga skador på Skjelbred och Strand och man hade stora problem med Olympiakos mittfältsspel under den första halvleken. En för kvällen lysande Rivaldo gav också gästerna välförtjänt ledningen. Olympiakos hade sedan bra kontroll på matchen tills Pantos orsakade en straff i den 85:e minuten. Nikopolidis gjorde en vass räddning på Riseth skott men grekerna fick ändå inte segerjubla då inhopparen Helstad oförtjänt kvitterade två minuter senare. Matchens lirare: Rivaldo.

Rosenborg

E. Johnsen – Basma, Riseth, Kvarme, Dorsin – Strand (28), Solli, Skjelbred (10) – Braaten (63), Storflor – F. Johnsen. Avbytare: Winsnes (10), Helstad (28), Ödegaard (63).

Olympiakos

Nikopolidis – Pantos, Antolakis, Schürrer, Bulut – Kafes, Touré, Stoltidis, Babangida (71) – Rivaldo (86) – Dani Garcia. Avb: Okkas (71), Maric (86).

GRUPP H

Inter 5 4 0 1 8– 3 12

Rangers 5 1 3 1 6– 6 6

Artmedia 5 1 2 2 5– 9 5

Porto 5 1 1 3 8– 9 4

Kommande matcher, 6/12: Artmedia–Porto, Rangers–Inter.

Porto 1 (0)

Rangers 1 (0)

1–0 Lisandro López (60), 1–1 Ross McCormack (83).

Varningar, Porto: Quaresma. Rangers: Hemdani, Murray, Ferguson. Publik: 39 439 (på Dragão).

Matchen

Ett överlägset Porto hade ett 66-procentigt bollinehav och radade upp chanser under den första halvleken men dels ineffektivitet och dels storspel av Waterreus gjorde att 0–0 stod sig i paus. I den 60:e minuten gjorde Lisandro Lopez ytterst välförtjänt 1–0 men därefter blev Porto försiktigare och det straffade sig då inhopparen McCormack kvitterade. Waterreus fullbordade sedan sin heroiska match med en kanonräddning på Pablo Assuncao ett jätteläge i slutet.Matchens lirare: Ronald Waterreus.

Porto

Vitor Baia – Bosingwa, Pedro Emanuel (46), Pepe, César Peixoto – Lucho González, Paulo Assuncão, Diego (64) – Jorginho, Lisandro López, Quaresma.Avbytare: Hugo Almeida (46), Bruno Alves (64).

Rangers

Waterreus – Ricksen, Andrews, Kyrgiakos, Murray – Hemdani – Namouchi, Rae (62), Ferguson, Lövenkrands (78) – Jeffers (76). Avb: Thompson (62), McCormack (76), Burke (78).

Inter 4 (2)

Artmedia 0 (0)

1–0 Luis Figo (28), 2–0 Adriano (41), 3–0 Adriano (59), 4–0 Adriano (74). Varning, Bratislava: Petrás. Publik: 0 (på San Siro).

Matchen

Inter spelade åter inför tomma läktare på San Siro. Bratislava var synnerligen blekt och efter att Luis Figo fått hål på dem i den 28:e minuten var det mer eller mindre spel mot ett mål resten av matchen. En ovanligt spelsugen Recoba låg bakom det mesta i anfallsväg men det var Adriano som gjorde de tre återstående målen – hans första i CL sedan augusti.Matchens lirare: Adriano.