Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-08-23

Örebro vann derbyt

Han blev matchvinnare på tilläggstid i derbyt i våras.

I kväll slog Sebastian Henriksson till igen.

Den före detta Degerforsspelaren avgjorde derbyt i Superettan för sitt Örebro – som därmed tog en viktig seger i toppstriden.

Örebro vann kvällens derby med 2–1, samtliga mål gjordes i den första halvleken.

Örebro fick en smakstart med ledningsmål redan i den femte minuten. Mirza Jelecak försökte bryta sig igenom Degerforsförsvaret när en av Degerfors försvarare styrde bollen på medspelaren Mikael Mårtensson och vidare i mål.

Men gästerna kom igen och kunde kvittera i den 22:a minuten. Efter ett inkast skarvades bollen till Tobias Solberg som fick på ett bra skott utan chans för Örebromålvakten Peter Westman.

Sen klev Henriksson in i bilden. I den 38:e minuten mötte han ett högerinlägg med pannan och bollen gick via ribban i mål.

Henriksson avgjorde vårens derby i våras och hans 2–1-mål blev även den här gången matchens sista.

– Förstås skönt att ha avgjort två matcher. Dessutom tycker jag att vi spelade riktigt bra i första halvlek i dag, sa Henriksson till TV-kanalen Sport-Expressen.