Ascoli bröt Romas långa förlustfria svit

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-03-12

Stormvindar avbröt Sardinienmatch

Rom (TT)

Inter bröt den långa segersviten förra helgen. En vecka senare stod Ascoli för nästa brott. AS Romas tid som oslagbara är över i den italienska serie A-fotbollen.

Efter elva raka segrar satte Inters sena kvittering på Olympiastadion förra söndagen stopp för Romas rekordrad. Och i veckan satte Middlesbrough en käpp i hjulet i Uefa-cupen.

Engelsmännen vann med 1–0.

Men genomklappningen under den första halvleken mot Ascoli kunde nog inte ens de mest pessimistiska Romafansen ha föreställt sig. Quagliarella, Paci och Budan skickade in varsin boll. Taddei och ett självmål gav Roma kontakt i andra halvlek, men nykomlingen höll undan och hemmaglädjen var förstås påtaglig efteråt.

Söndagseftermiddagen bjöd på idel hemmasegrar – och en match som blåste bort. Vindarna var så kraftiga på Sardinien att domaren tvingades bryta mötet mellan Cagliari och Fiorentina efter en halvtimmas spel vid ställningen 0–0. När matchen ska spelas färdigt – eller spelas om – är oklart.

Mycket 2-1

2–1 var ett gångbart resultat och gav segrar åt Empoli, Messina och Parma mot Chievo, Lecce och Livorno. Viktiga trepoängare för lagen i tabellens nedre regioner.

Lazio stärkte sin ställning som tryggt mittenlag via 3–1 hemma mot Reggina sedan veteranen Paulo Di Canio visat vägen redan efter två minuters spel.

Palermo gav Udinese ännu en påminnelse om norrlagets förfall i ligaspelet den här säsongen. Di Michele och Tedescos mål gav sicilianarna 2–0 och Udinese dras allt mer in i bottenstriden.