Målfest i Eindhoven

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-16

– Isaksson gjorde ny tavla

PSV Eindhoven vann tungviktsmötet med Ajax. Målfesten slutade 4–3. Resultatet var extra skönt för PSV-målvakten Andreas Isaksson som sjabblade in första baklängesmålet.

PSV Eindhoven var inblandat i en skönt svängig målfest när laget tog sin första seger. Eller vad sägs om 3–3 redan efter 58 minuter?

Drällde med bollen

Kort efter avspark angav Ajax Luis Suárez tonen när han satte 1–0. Målet kan helt tillskrivas landslagsmålvakten Andreas Isaksson som drällde med bollen. En hemsk tavla som Suárez utnyttjade direkt. Suárez snappade upp bollen, rundade svensken och rullade in bollen.

Balázs Dzsudzsák kvitterade för PSV på frispark men Suárez (tre mål senast mot Waalwijk) replikerade blixtsnabbt. 1–2 var också ställningen i halvtid.

Hyperfarlig

Efter paus trampade PSV gasen i botten. På bara fyra minuter vände man på siffrorna. Först kvitterade Otman Bakkal i 50:e framspelad av Dzsudzsák, därefter slog Dzsudzsák till på nytt med en snyggt skruvad frispark.

Då svarade Ajax igen genom ett härligt direktskott signerat Urby Emanuelson, 3–3.

Bakkal blev till slut stor hjälte när han ohotad skickade in 4–3 med en kvart kvar. Ajax försökte naturligtvis, men var aldrig riktigt nära en kvittering.

Åtta gula

Trots anfallsglad och publikvänlig fotboll bjöds det på hårda tag. Hela åtta kort delades ut.

Ola Toivonen, som gjorde två mål i holländska ligapremiären, gick liksom senast mot Twente mållös av planen. Svensken blev utbytt i 68:e minuten.

Mindre lyckade

Förra söndagen hade svenskarna Ola Toivonen och Andreas Isaksson en mindre lyckad dag, mot Twente. Duon missförstod varandra i samband med ett inlägg, vilket ledde till ett baklängesmål. Den gången räddade Dzsudzsák en poäng för PSV (1–1).