Under lördagen besegrades Tottenham med 4–1 – vilket innebär 56 ligamål i höst.

– Det är det bästa laget i England, säger Spurs-tränaren Mauricio Pochettino.

Kan Manchester City gå obesegrat genom en hel säsong? Det är en fråga som många ställer sig. Mot Tottenham kom lagets 17:e vinst den här hösten, men Kevin De Bruyne är noga med att påpeka att det inte är något som diskuteras i omklädningsrummet.

– Absolut inte, vi är här för att vinna titlar men det är halva säsongen kvar. Det vi gör är bra och vi vill vinna varje match, det gäller att bara fortsätta, säger De Bruyne i Viasat.

Ilkay Gündogan var helt omarkerad när han nickade in 1–0 bakom Hugo Lloris efter en kvart. Större delen av den första halvleken tillhörde Manchester City, både vad det gäller bollinnehav och chanser.

I den andra halvleken fick Tottenham hålla mer i bollen och kom också till fler lägen. Men det verkar i princip omöjligt att vinna över City den här hösten.

De Bruyne stämplad – och målskytt

Därefter stod mittfältaren De Bruyne i centrum. I den 68:e minuten stämplade först Dele Alli belgaren fult, vilket resulterade i ett gult kort. Kort därefter gav De Bruyne svar på tal när han kom löpande med bollen på vänsterkanten och valde att avsluta själv snett utifrån. Skottet ven in bakom Lloris i målet och 2–0 var ett faktum.

– Jag tror inte att han ville trampa mig på vristen egentligen, det är sånt som händer i fotboll, säger De Bruyne.

Bara minuten senare var samma spelare återigen i farten när han tog emot en passning i straffområdet och gjordes ner av Jan Vertonghen. Gabriel Jesus straffspark tog dock i stolpen och Raheem Sterlings retur gick högt över.

Sterling med dubbla mål

Men med tio minuter kvar fick även Sterling sin revansch. Efter ett näst intill drömskt anfall från City hittade Leroy Sané in till sin lagkamrat framför målet och plötsligt stod det 3–0.

I slutskedet av matchen rullade engelsmannen även in 4–0 i öppet mål efter att bollen smitit mellan benen på Lloris. Det var Citys 56:e ligamål den här säsongen.

Tottenham fick in en tröstreducering. På stopptid avslutade Christian Eriksen med ett skott som Ederson var chanslös på, till målvaktens stora ilska.

– Vi försökte spela men de var helt enkelt för bra. Det är bara att gratulera dem, säger Mauricio Pochettino.

4–1 innebär att City har fortsatt järngrepp om tabellen, just nu 14 poäng före Manchester United som har en match mindre spelad.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se