Sverige slarvade bort U 21-segern

Publicerad 2011-10-06

Hiljemark missade straff – kvittering med tio man

Två minuter, två bortslarvade poäng.

Oscar Hiljemark missade straff i ledning när U 21-landslaget bara fick 1-1 hemma i kvalmatchen mot Slovenien.

– Det ska inte få hända på den här nivån, säger Samuel Armenteros.

Dubbla vinster – 1-0 och 4-0 – mot Litauen gav Sverige en poängmässigt bra start på grupp två i kvalet till U21-EM. I kväll såg det länge ut som att det skulle fortsätta på den inslagna vägen.

I den 79:e minuten i hemmamatchen i Trelleborg hade Sverige en utmärkt chans att säkra segern. Ställniningen var 1-0 och Oscar Hiljemark hade läget att sätta spiken i kistan från elva meter sedan Samuel Armenteros, som just ersatt John Guidetti, dragits ner i straffområdet. Men målvakten Jan Oblak hann ner till stolpen och räddade straffen från Elsfborgsmittfältaren.

Kvittering direkt efter

Strax därefter kom nästa smäll. Trots att Slovenien spelade med tio man kunde Robert Beric smyga in i straffområdet för att relativt ostört nicka in kvitteringen.

– Det känns inte bra. Sättet vi släpper in mål på, tiden när det kommer är inte okej. De är bara tio man så det är inte godkänt, säger förbundskaptenen Håkan Ericson till TV 4 Sport.

– Jag ser det som en förlust, vi ska vinna det här, särskilt som de är tio man. Det ska inte kunna hända på den här nivån, det måste finnas rutin för att klara det, säger Samuel Armenteros.

De sista tio minuterna dominerades stort av svenskarna, men närmare ett misslyckat volleyavslut i straffområdet från Rasmus Jönsson kom man inte. Det enda hemmamålet gjordes istället av Alexander Milosevic, som nickade in en Jiloan Hamad-hörna i första halvlek.

– Det var en bra hörna som jag skarvade in. Det var snyggt, säger AIK-försvararen.

Slovenien leder kvalgruppen med tio poäng på fem matcher.