”Domaren gör bort sig"

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-22

Sverige fick oavgjort efter domartavla

Domaren blåste Sverige på en jättechans till ett segermål mot Sydafrika.

Istället slutade januariturnéns sista landskamp med 1-1 mot Sydafrika efter Tobias Hyséns första landslagsmål.

– Det är jättekul men det tog lite för många matcher, säger Hysén till TV11.

Det väcktes lite VM-minnen när Sverige mötte hemmanationen Sydafrika inför en ljudkuliss av vuvuzelas. Skillnaden var att det var Bafana Bafanas reservbetonade U23-landslag som ställde upp.

”Genomblöt efter uppvämningen”

De var ändå tillräckligt bra för att chocka ett svenskt landslag, som såg klart påverkade ut av hettan, med 1-0 efter bara tio minuter. Målvakten Viktor Noring släppte retur på en ganska enkel boll vilket ledde fram till chansen.

– Det är fuktigt och varmt. Tröjorna var genomblöta redan efter uppvärmningen, säger Tobias Hysén.

Men sedan spelade sig Sverige in i matchen och kvitteringen kom efter halvtimmen spelad. Nordin Gerzic skapade chansen med en snygg krossboll till Emil Salomonsson på högerkanten. Inlägget var perfekt till Tobias Hysén som tryckte in sitt första landslagsmål på volley.

– Det är jättekul men det tog lite mycket matcher. Nu är det gjort så det är bara att blicka framåt. Det är jättebra spel innan och ett perfekt inlägg, säger Hysén.

Två spelare fria

1-1 kunde ha blivit svensk seger med 2-1. Jätteläget kom i den andra halvleken när Guillermo Molins drev upp ett anfall. Malmö-spelaren spelade vidare bollen men blev fälld i samma sekvens. Trots att svenskarna hade fördel av boll och kom två fria spelare mot en sydafrikansk försvarare blåste domaren för frispark.

– Domaren gör bort sig, säger experten Pontus Kåmark.

Erik Hamrén valde att möblera om rejält och gjorde även många byten i matchen. Det ryckte sönder matchen och den svenska insatsen där ingen kom upp riktigt i nivå.