Milano har en ny derbykung: Esteban Cambiasso, 27

Här är Didas tidiga julklapp till Inter-fansen.

Brassen kastar sig åt fel håll – och ger derbysegern till de blåsvarta.

– Jag är mycket glad över segern, säger Zlatan Ibrahimovic till Inters hemsida.

Milano har en ny derbykung: Esteban Cambiasso, 27.

Argentinaren sköt in avgörande 2-1 med en skruvad utsida som ställde Milans Dida totalt. Brassen, som delvis var skymd bakom en lagkamrat, fick bollen på foten innan den gick in i mål.

I och med segern blir Inter – och en i dag relativt osynlig Zlatan Ibrahimovic – ”vintermästare” med två matcher kvar innan halva säsongen är spelad.

Pirlos drömträff

Milano-derbyt började i ett rasande tempo. Aggressivt spel från båda lagen drog upp tempot och första målet kom i 16:e minuten.

Målskytt: frisparkskungen Andrea Pirlo, 28.

Milan fick en drömfrispark i halvcirkeln utanför straffområdet efter att Filippo Inzaghi fallit – och Pirlo kunde lekande lätt sätta bollen bakom en chanslös Julio Cesar.

Men Inter reagerade direkt, med ett ribbskott av Jimenez – och en kvart senare kom det förlösande ögonblicket för Inter-fansen.

Julio Cruz fick en passning av Cambiasso och kunde skjuta in kvitteringsmålet bakom Dida.

Didas miss

Andra halvlek blev lugnare – men Inter blixtrade till efter en dryg kvarts spel.

Esteban Cambiasso löpte fram och sköt ett skruvat skott bakom en delvis skymd Dida som kastade sig åt fel håll – och bollen gick i mål via Didas fot.

Efter målet hade Milan problem att få igång ett effektivt anfallsspel och Inter kunde till slut kamma hem derby-segern.

– Jag är mycket glad över segern innan juluppehållet. Nu avslutade vi den här första delen av säsongen på ett bra sätt, säger Zlatan Ibrahimovic till Inters hemsida.

De blåsvarta behåller därmed ett stadigt grepp om tabellen, medan Milan, världsmästare i klubblags-VM, harvar vidare i mitten av tabellen.

– Vi var värda att vinna, säger Inters tränare Roberto Mancini enligt Gazzetta dello Sport.