Dagens namn: Lennart, Leonard

Tillbaka från sorgen – som matchhjälte

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-30

Frank Lampards mor avled för några dagar sedan – i kväll hedrades hon

När Chelsea vann över Manchester United i lördags sörjde Frank Lampard sin avlidna mor.

I kväll var Frank tillbaka på fotbollsplanen – som matchhjälte.

Efter att han fört Chelsea till Champions League-final kysste han det svarta sorgebandet med tårar i ögonen.

– Jag är säker på att han tillägnade sin mor målet, säger John Terry.

Frank Lampard kysser sorgebandet efter straffmålet.

Pat Lampards tragiska bortgång på grund av lunginflammation berörde hela Chelsea, som hedrade henne med en minnesartikel på klubbens officiella hemsida. Klubben beklagade sorgen för Frank Lampards familj – och när laget gjorde mål mot Manchester United höll spelarna upp en Chelsea-tröja med Pats namn tryckt på.

Säker straff

I kväll var Frank Lampard tillbaka på planen – med besked. Först låg han bakom Chelseas ledningsmål där Didier Drogba vräkte sig fram och stötte in bollen i nät.

Och efter att Liverpool kvitterat och pressat fram en kvittering satte Lampard själv 2–1 på straff. Förlängningen var åtta minuter gammal när Sami Hyypiä fällde Michael Ballack strax innanför straffområdslinjen. Domaren Roberto Rosetti pekade på straffpunkten och fram klev Frank Lampard. Han lurade målvakten Pepe Reina att gå åt vänster och la in bollen till höger.

Pappa Frank Sr på läktaren

Kort senare drog Didier Drogba ner rullgardinen när han satte 3–1 på Nicolas Anelkas passning. Ryan Babel gav förvisso Liverpool ett visst hopp när han reducerade till 3–2, men det var för kort tid kvar för att Liverpool skulle kunna störa.

Med bara någon minut kvar byttes Frank Lampard ut och hyllades med ovationer av hemmapubliken. På läktaren stod pappa Frank Sr – men den här gången var inte Pat vid hans sida.

– Vilken fantastisk person ”Lamps” är som orkar komma tillbaka efter en sån hemsk vecka. Jag är säker på att han tillägnade sin mor målet, säger lagkamraten John Terry enligt AP.