Almeria kvitterade med åtta minuter kvar

Pepe lider.

Barcelona krossade Almeria med 5–0 för en vecka sedan.

I kväll hade Almeria repat sig efter stjärnsmällen – och norpade poäng av Real Madrid.

– Vi borde ha punkterat matchen, sa Real Madrids tränare Bernd Schuster.

Den 25 oktober slaktades Almeria på Camp Nou. Samuel Eto’o gjorde hattrick på 19 minuter och efter bara 36 minuter stod det 4–0.

I kväll gästades Almeria av ett annat topplag, Real Madrid. Sju minuter före paus tog Bernd Schusters manskap planenligt ledningen.

Gonzalo Higuains inlägg nådde fram till Raul som hur vackert som helst språngnickade in 1–0.

”Utnyttjade inte våra lägen”

Men Almeria vägrade ge upp inför hemmafansen på Estadio del Mediterráneo. Och med bara åtta minuter kvar kom kvitteringen när Pablo Piatti nådde först på ett inlägg och skickade in 1–1 på volley.

Efter nio omgångar toppar Barcelona tabellen med 22 poäng, en poäng före Villareal och två poäng före Real Madrid och Valencia.

– Återigen utnyttjade vi inte våra kontringslägen så att vi kunde punktera matchen med ett 2–0-mål. Vi har tillräcklig kvalité för att avsluta bättre och vinna matchen, men tydligen inte i kväll, sa Real Madrids tränare Bernd Schuster efter matchen.