Liverpool med andra raka segern under Arne Slot

Uppdaterad 2024-08-26 09.11 | Publicerad 2024-08-25 19.24

Arne Slot har fått en drömstart i Liverpool.

Två raka 2–0-segrar.

– Liverpoolfansen såg sådana här prestationer många gånger under Jürgen Klopp, säger Slot efter matchen.

Någon startsträcka har inte behövts för den nye tränaren Arne Slot i Liverpool.

Två matcher in i sin första Premier League-säsong har hans lag sex poäng och 4–0 målskillnad.

I den första hemmamatchen, mot Brentford, smällde Luis Diaz läckert in 1–0 redan efter 13 minuter – framspelad i en snabb kontirng av anfallskollegan Diogo Jota.

Stekhet anfallstrio

Mohamed Salah – den sista spelaren i anfallstrion – utökade mitt i den andra halvleken efter hård Liverpoolpress. Denna gången var det Diaz som stod för förarbetet. Salah har nu gjort mål i båda ligamatcherna den här säsongen.

Han har också gjort 128 poäng (mål eller assist) på 128 ligamatcher på Anfield för Liverpool.

Liverpool var nära att sätta trean när inbytte Gakpo sköt ett skott som styrdes i ribban med tio minuter kvar. Men 2–0 blev slutresultatet.

– Vi spelade en fantastisk match, säger Alexis Mac Allister enligt BBC.

Uppmärksammat var annars Trent Alexander Arnolds reaktion när han byttes ut efter 2–0-målet. Engelsmannen såg inte nöjd och sjönk snabbt ner på avbytarbänken. På bilder syns Slot gå dit och förklara bytet.

Nederländarens lag är nu ett av fyra lag med full pott efter två omgångar. Övriga är Manchester City, Brighton och Arsenal.

I nästa omgång väntar Manchester United för Liverpool.