Vinst för Shaaban i comebacken

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-25

Hammarby slog ut Åtvidaberg ur Svenska Cupen

Den 2 juli 2008 slet han av sitt korsband. I dag fick Hammarbys landslagsmålvakt Rami Shaaban göra comeback i cupmatchen mot Åtvidabergs FF. Och det blev seger direkt.

Här skadade sig Rami Shaaban förra sommaren. I dag gjorde han comeback i Hammarby. Och det blev vinst direkt.

Kvällens bortamatch i Svenska Cupens tredje omgång mot Åtvidabergs FF var Rami Shaabans första tävlingsmatch sedan knäskadan han ådrog sig förra sommaren. Enligt rapporterna på Hammarbys hemsida hade Rami Shaaban det ganska lugnt i första halvlek: de ingripanden han gjorde klarade han av bra.

Släppte olyckligt in en frispark

Nathan Paulse gav Bajen ledningen på nick ett par minuter in på den andra halvleken. Sedan spelade Åtvidaberg upp sig. Och man fick utdelning. Efter 82 minuter fick Åtvidaberg frispark från 22 meter. Jesper Arvidsson sköt – bollen tog i stolpen och träffade sedan Rami Shaaban i ryggen innan den gick in.

Charlie Davies stor Bajen-hjälte

Det blev inga fler mål under de 90 minuterna och förlängningen tog vid. Där kunde Robert Walker sätta 2–1 från nära håll efter tio minuter. Men Bajen gav sig inte. Och i den andra förlängningskvarten exploderade Charlie Davies: med två snabba mål vände han till 2–3 och en skön Hammarby-seger.

Blåvitt krossade division 2-lag

IFK Göteborg vann desto mer övertygande: division 2-laget Ersboda SK sprangs över med 8–1. Elfsborg vann sitt möte med Ljungskile SK med 2–1 efter förlängning. Örebro SK hade heller inga problem med Kristianstads FF och vann med 4–1. Enda skrällen var att Syrianska FC vann mot Trelleborgs FF med 5–1.