Dejligt, Danmark!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-05

Bendtner firar 1-0-målet.

Här är ytterligare ett glädjebesked för Blågult.

Danmark klarade 1-1 hemma mot Portugal – och gav Sverige en hjälpande hand i jakten på andraplatsen i gruppen.

Portugal hade behövt tre poäng för att på allvar kunna slåss om gruppsegern.

I stället var det Danmark som länge såg ut att ta hem segern.

Arsenal-anfallaren Nicklas Bendner slog behärskat in 1-0 efter 42 minuter med en sträckt vrist rakt upp i nättaket.

Målet föll mitt i en intensiv portugisisk press – och bara minuten efter att bortalaget ropat på straff.

Närmare VM

Situationen lär bli omdiskuterad. Cristiano Ronaldo tog sig runt på vänsterkanten och inspelet fastnade på mittbackens Anders Möller Christensen hand.

Men trots stora protester, inte minst från Ronaldo själv, lät domaren spelet fortgå.

Portugal fortsatte att föra spelet i den andra halvleken, men det skulle dröja till den 86:e minuten innan Liedson spräckte nollan bakom storspelande Stephan Andersen, som fick chansen i mål i avstängde Thomas Sörensens frånvaro.

Trots poängtappet tog Danmark, som toppar gruppen på 17 poäng, ett stort steg närmare VM.

Samtidigt fick Sverige välbehövlig hjälp.

Blågult har nu två poäng till godo på Portugal och är bara en pinne bakom Ungern på andra plats.