Bayern München vidare efter sammanlagt 4–0

Juventus är utslaget ur Champions League.

Bayern München vann i kväll med 2–0 (totalt 4–0) och är klart för semifinal.

Smolk i glädjebägaren: Målskytten Mario Mandzukic drog på sig ett gult kort, vilket innebär att han är avstängd i den första semifinalen.

Juventus hade ett mardrömsläge inför returen i Turin.

Inte nog med att Bayern München vann första mötet med 2–0 – Juve saknade dessutom avstängda Arturo Vidal och Stephan Lichsteiner, samt skadade anfallaren Sebastian Giovinco.

Juve skapade inga större chanser, men fick två bra frisparkslägen – som Andrea Pirlo inte förvaltade.

Två 2–0-segrar

I stället kunde Bayern München dra ned rullgardinen i den 64:e minuten. På ett frisparksinlägg från Bastian Schweinsteiger fläkte sig Javi Martinez fram och stötte bollen mot mål. Gigi Buffon räddade, men returen hamnade rakt på Mario Mandzukic som nickade in bollen i tomt mål.

På tilläggstid rullade Claudio Pizarro in 2–0 efter att Schweinsteiger smekt fram en genomskärare.

– Vi spelade bättre än i första mötet, men Bayern bevisade att de är ett väldigt starkt lag. Det var bättre än vad vi var, säger Juventus Andrea Barzagli till Mediaset.

Mandzukic avstängd

– Att vinna med 2–0 borta mot Juventus är ett fantastiskt resultat. De är ett fantastiskt lag, bäst i Italien, så det var en enorm insats av oss, säger Arjen Robben till Uefas hemsida.

Bayern München, som förlorade finalen mot Chelsea i fjol, är nu klart för semifinal tillsammans med Dortmund, Real Madrid och Barcelona.

Lottningen sker på fredag.

Smolk i glädjebägaren för Bayern: Mario Mandzukic drog redan i den sjunde minuten på sig ett gult kort i en duell med Giorgio Chiellini, vilket innebär att Mandzukic är avstängd i den första semifinalen.