Bröt ihop fullständigt efter straffmissen

Uppdaterad 2013-04-26 | Publicerad 2013-04-25

”Aldrig sett en spelare så förkrossad”

Cristian Baroni höll på att bli stor syndabock – innan Fenerbache tog ledningen mot Benfica.

Strax före paus brände han straff och bröt ut i tårar.

Nu stöttas han av tränaren.

– Cristian är vår förste straffsparksläggare, och han kommer att fortsätta att ta dem, säger coachen Aykut Kocaman.

De har bara mötts i tävlingssammanhang en gång tidigare. Då körde Benfica över Fenerbahce med 7-0 och det är än i dag klubbens största förlust i Europa-sammanhang.

Revanschlustan var därför enorm, vilket märktes från minut ett. Varje gång en Benfica-spelare rörde bollen hördes kraftiga burop från läktarhåll. Och det förlösande målet såg ut att komma redan innan halvtid.

Sköt i stolpen

När klockan stod på 45:00 rev Ola John ned Gökhan Gönül och domaren valde att peka på elvameterspunkten.

Brassen Cristian Baroni stegade majestätiskt fram för att ta hand om straffen – men dundrade den rakt i stolpen.

Scenerna som utspelade sig efteråt var dock mer anmärkningsvärda än missen i sig. Cristian bröt ihop fullständigt, begravde ansiktet i händerna och såg ut att brista ut i tårar.

– Jag tror aldrig att jag har sett en spelare vara så förkrossad efter 45 minuter, säger Hasse Backe i TV4 Sports sändning.

Direkt efter straffmissen blåste domaren för halvtid och lagkamraterna flockades runt Cristian för att trösta honom på väg ut till omklädningsrummet. Brassen försökte först slita sig loss, men lugnade efter ett tag ned sig.

Efter matchen försvarade Fenerbahce-managern Aykut Kocaman sin spelare.

– Straffar missas. Cristian är vår förste straffsparksläggare, och han kommer att fortsätta att ta dem, säger han till goal.se.

Stjärnan gick sönder

Mittfältaren kom ut som en ny människa i den andra halvleken och var nära att få en snabb revansch, men målvakten Artur Moraes stod för en jätteräddning.

I den 72:a minuten kom så målet som skulle få Cristian på bättre humor. Efter en tveksamt dömd hörna vräkte sig Egemen Korkmaz fram och skallade in 1-0, vilket blev slutresultatet.

– Vi spelade riktigt bra i dag, vi har återigen visat vad man kan åstadkomma när du tror på någonting, sa målvakten Volkan Demirel.

Fenerbahce har ett bra slagläge inför returen i Lissabon om en vecka.

Frågan är dock om stjärnan Raul Meireles kommer till spel då. I den 61:a minuten försökte han sig på ett "Hamit Altintop-mål".

I stället sträckte han sig så pass illa att båren behövde rullas ut.