Hämtade upp 0–2 sedan avgjorde Portugal ändå

Med tre minuter kvar kom kallduschen – när Varela tryckte in 3–2 för Portugal.

– Ett förfärligt sätt att tappa poäng på, säger förbundskaptenen Morten Olsen.

Fotbolls-EM

Efter dryga halvtimmen var Danmark uträknat.

Pepe hade nickat in 1–0 för Portugal – ett mål som liknande Andrej Sjevtjenkos mot Sverige – och Helder Postiga hade förvaltat Nanis fina passning till 2–0.

Men Danmark gav inte upp.

Minuterna före paus nickade Michael Krohn-Dehli fram till en helt ren Nicklas Bendtner som kunde nicka in reduceringen.

Ronaldo brände

I andra halvlek hade Cristiano Ronaldo ett jätteläge att stänga matchen med drygt tio minuter kvar. Men superstjärnan, som redan bränt ett vasst läge i andra halvlek, missade grovt när han friställdes med Stephan Andersen.

Istället vände spelet och då kom kvitteringen. Lars Jacobsen slog ett inlägg och Nicklas Bendtner dök upp bakom Pepe och nickade in 2–2.

I det läget hade Danmark skaffat sig ett bra läge att avancera från grupp B.

Men glädjen på andra sidan sundet blev kortvarig.

Lyckat inhopp

Med tre minuter kvar av ordinarie tid tryckte Silvestre Varela in 3–2 för Portugal. Portospelaren, som byttes in tre minuter tidigare, missade första skottet, men lyckades bättre på andra försöket.

– Vi hade kanske lite tur mot Holland, men i dag hade vi otur när vi inte fick en poäng, säger Morten Olsen.

Resultatet innebär att grupp B är vidöppen inför kvällens stormöte mellan Tyskland och Holland.