Dagens namn: Verner, Valter

Bayern München åter i tabelltopp

Publicerad 2013-11-02

Bayern München återtog serieledningen i Bundesliga från Dortmund i och med lördagens 2–1-seger borta mot Hoffenheim. Den tyske landslagsspelaren Thomas Müller gjorde 2–1 i 75:e minuten, framspelad av Franck Ribery. Segern var det regerande mästarlagets nionde på elva matcher och innebar även den 36:e matchen i följd utan förlust – en tangering av ett 30-årigt ligarekord.

Sämre gick det för tabelltrean Leverkusen som föll borta mot jumbolaget Braunschweig med 0–1 efter mål av Domi Kumbela i 81:a minuten.

Fotbollslandslagets mittback Per Nilsson spelade hela matchen när hans Nürnberg föll hemma mot Freiburg med 0–3. Förlusten innebar att Freiburg gick om Nürnberg, som nu ligger på nedflyttningsplats.

Den tyske landslagsanfallaren Max Kruse gjorde båda målen i Mönchengladbachs 2–0-seger borta mot Hamburg.