Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-10

Wayne Rooney räddade United-poäng

Wayne Rooney blev Uniteds poängräddare.

Ålborg höll att på att ställa till med en storskräll på Old Trafford.

Men Wayne Rooney räddade Manchester United genom att sätta 2–2, som blev slutresultatet.

Som matchen utvecklade sig borde United ha vunnit.

Matchen började som de flesta hade förväntat. Redan efter tre minuter lyfte Ryan Giggs fram bollen till Carlos Tevez som kallt placerade in 1–0 bakom utrusande Karim Zaza.

Men Ålborg, utan avstängde Andreas Johansson, hade inte tänkt att ge upp så lätt.

I 31:e minuten slog Anders Due ett frisparksinlägg som Michael Jakobsen nickskarvade i nät bakom passive målvakten Tomasz Kuszczak.

Och strax före paus spelade Due fram Jeppe Curth som placerade in 2–1 med skallen. United slapp dock skammen att förlora hemma mot Ålborg.

Bara sju minuter efter paus rann Wayne Rooney igenom och stänkte in kvitteringen. United skapade sedan ett flertal lägen, men lyckades inte sätta dit segermålet.

United vann gruppen före Villareal, som i kväll förlorade med 2–0 borta mot Celtic.