Barcelona hade drömläge att knappa in på ärkerivalen Real Madrid.

Men efter 2–2 mot Almeria ser det i stället nattsvart ut i guldjakten.

– Det är en skam, säger Frank Rijkaard.

Det som kunde varit fem poäng är nu i stället sju. Det är klar fördel Real Madrid i jakten på seriesegern. Huvudstadslaget har dessutom redan åkt ur Champions league och kan lägga all kraft på ligaspelet.

Barcelona, utan Henry, Messi och Ronaldinho i startelvan, fick annars en riktigt drömstart efter underbarnet Bojan Krkic 1–0 i den 17 minuten.

Men slarv på hörnor och en diskutabel utvisning av mittbacken Gabriel Milito sänkte katalanerna.

”Ska räcka med två”

Ruben Pulido kvitterade för hemmalaget i den 33 minuten, men Barça återtog kommandot i andra halvlek när Samuel Etoó åter gav gästerna ledningen.

– Normalt ska det räcka att göra två mål på bortaplan, säger Rijkaard till AP.

Men inom loppet av en kvart drog Barcelona på sig fyra gula kort. Två av dem fick Gaby Milito.

Med tio man kunde inte Barcelona stå emot. Inhopparen Kalu Uche trängde sig framför Eric Abidal och skallade in kvitteringen med fem minuter kvar.