Bernhardsson missade öppet mål mot Elfsborg

Men frågan är om inte Daniel Bernhardssons miss mot Elfsborg är årets värsta.

Han missade öppet mål – från ett par meter.

IF Elfsborg

Det var i den 64:e minuten som Gefles högerback stod för en miss modell större.

Zakaria Abdullai slog en frispark på högerkanten, halvvägs in på offensiv planhalva. Elfsborgs målvakt Jesper Christiansen gick ut för att boxa bort bollen, men missade totalt.

Nickade i marken

Istället gick bollen fram till Bernhardsson som hade helt öppet mål vid den högra stolpen, någon meter framför mål.

Men Bernhardsson, som inte var beredd på att få ett så öppet läge, lyckades inte göra mål. Istället för att nicka in i mål så nickade han rakt ner i Borås Arenas konstgräs – och sedan studsade bollen över målet.

Bernhardssons miss gjorde att Elfsborgs 3–0-ledning stod sig matchen ut.

Hult matchvinnare

Stor matchvinnare var Niklas Hult. 21-åringen inledde målskyttet efter 20 minuter. Fem minuter slog han ett inlägg till David Elm som nickade in 2–0, och tolv minuter in i den andra halvleken sköt han ett tungt skott som Mattias Hugosson släppte rakt ut vilket gav Oscar Hiljemark ett öppet läge fram till 3–0.

Segern innebär att Elfsborg går om AIK i kampen om andraplatsen.

– Man vill alltid hamna så långt uppe som möjligt. Helst vill man ju komma längst upp. Nu gör vi inte det i år så då är det andraplatsen som gäller, säger Hiljemark till Canal Plus.