Grekland har inte vunnit sedan EM-guldet 2004 – föll igen efter försvarsmiss

Greklands usla mästerskapsfacit fortsätter.

Efter det sensationella EM-guldet 2004 har laget inte vunnit en enda match i VM eller EM.

I dag förlängdes den dystra sviten när Sydkorea vann tämligen enkelt med 2–0.

– Resultatet var rättvist. Vi spelar inte bra och saknar alternativ, säger Greklands Alexandros Tziolis kritiskt.

Mycket har hänt sedan Otto Rehhagel svarade för en av tidernas största sensationer för sex år sedan.

Den tyske förbundskaptenen är visserligen kvar – men av det lag som överraskade alla och gick hela vägen i Portugal 2004 återstår bara spillror.

Tre raka förluster

Grekland kvalade inte ens in till VM 2006 och i EM för två år sedan skickades nationen ut med dunder och brak efter tre raka förluster i gruppspelet, bland annat mot Sverige.

Efter VM-premiären mot Sydkorea är det inte mycket som tyder på att grekerna går längre den här gången heller.

– Vi måste verkligen ta oss samman nu. Det är mycket vi måste förbättra, säger Rehhagel enligt AP efter matchen.

Solomål av United-stjärnan

Asiaterna tog ledningen redan efter sju minuter då ett passivt grekiskt försvar tappade bort mittbacken Lee Jung-Soo, som enkelt tryckte in bollen vid bortre stolpen efter hörna.

Sju minuter in på andra halvlek utnyttjade Sydkorea en ny grekisk försvarsmiss. United-stjärnan Ji-Sung Park snodde åt sig bollen från en fumlande Loukas Vyntra, satte fart mot mål och placerade kallt in 2–0.

Grekland har aldrig gjort mål i VM-sammanhang och hade svårt att skapa några riktigt heta chanser. I stället var Sydkorea närmare att kontra in ytterligare mål i slutminuterna, men målvakten Alexandros Tzorvas räddade laget från storförlust.

– Vi kunde och borde ha gjort fler mål, säger Sydkoreas förbundskapten Huh Jung-moo.

För Grekland väntar närmast Lagerbäcks Nigeria på torsdag, medan Sydkorea möter förhandsfavoriten Argentina.