Thomas Müller öppnade målskyttet, Sami Khedira avgjorde och Mesut Özil storspelade.

Den tyska bronsmedaljen tillhörde lagets unga stjärnor – men nu blickar succéspelarna framåt:

– Nästa gång vill vi ha mer, säger Khedira efter segern mot Uruguay.

Och när stornamn som Miroslav Klose, Philipp Lahm och Lukas Podolski tvingades avstå bronsmatchen på grund av skadebekymmer och influensa klev de fram.

Ännu en gång.

”Var som en final”

Tysklands unga stjärnor spelade hem VM-bronset i Port Elizabeth.

– Vi hade hoppats på mer och vi gjorde allt vi kunde, säger matchhjälten Sami Khedira, som nickade in segermålet med åtta minuter kvar, till AP.

– Det här var som en slags final, och vi gav allt. Vi har ett ungt lag, men vi kan nå ännu högre.

Att Bayern München-talangen Thomas Müller skulle ha chans att ta hem VM:s skytteligatitel var det

nog få som hade tippat före mästerskapet.

Ändå var det 20-åringen som drog in 1–0 efter 19 minuters spel, på en retur från Bastian Schweinsteiger.

Müller slutade på fem mål

Inför dagens VM-final mellan Holland och Spanien står stjärnskottet Müller nu på fem mål, och delar skytteligaledningen med Uruguays Diego Forlán (också han målskytt i går), Hollands Wesley Sneijder och Spaniens David Villa.

– Jag kan knappt tro hur många mål som faktiskt står efter mitt namn, har Müller sagt till Fifas hemsida.

Uruguays Edinson Cavani kvitterade visserligen Tysklands ledning och i inledningen av andra halvlek tog sydamerikanerna ledningen efter Forláns volleyskott.

”Gjort ett bra mästerskap”

Men därefter var det bara Tyskland i målprotokollet. Först Marcell Jansen, sedan Khedira – efter förarbete från Mesut Özil.

– Vi har gjort ett bra mästerskap, men nästa gång vill vi ha mer, säger Khedira enligt TT.