Stark comeback av Siena mot Juve

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-14

Albin Ekdal.

Juventus-maskineriet fortsätter att hacka i Serie A.

Under söndagen kom nästa missräkning för Juve när laget misslyckades med att vinna sin hemmamatch mot Siena – trots en tidig 3–0-ledning.

– Vi gjorde några misstag. Och misstag kostar, säger Juventus tränare Alberto Zaccheroni till AP.

Anförda av ikonen Alessandro Del Piero gick Juventus fram till 3–0 redan efter tio minuters spel i Turin.

Del Piero satte två mål själv, Udineselånet Antonio Candreva ett och Siena var i brygga. Men Toscana-laget studsade tillbaka och gjorde en ”Liverpool” – hämtade ikapp 0–3 till 3–3.

Massimo Maccarone gav laget hopp med sin reducering redan i den 16:e minuten, men in i halvtidsvilan stod det fortsatt 3–1 till Juventus.

Ghezzal Sienas hjälte

I den andra halvleken klev sedan algeren Abdelkader Ghezzal in och iklädde sig hjälterollen för Siena.

Först skickade han in 2–3-reduceringen i den 46:e minuten.

Med en kvart kvar av ordinarie tid att spela smekte han sedan in en straff i krysset fram till 3–3.

Resultatet stod sig matchen ut och Juventus missade därmed chansen att gå upp på fjärde plats i ligan, efter att Palermo förlorat sin match mot Udinese.

Svenske Albin Ekdal fanns med från start i Siena, men byttes ut mot forwarden Marcelo Larrondo efter en kvart när tränaren Alberto Malesani ville satsa framåt.

Siena är fortsatt sist i Serie A, men numer på samma poäng som Atalanta.