Ronaldo mållös i Real-debuten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-20

Ersättaren Benzema avgjorde i slutminuterna

Nu har Cristiano Ronaldo äntligen debuterat för Real Madrid.

Spanjorerna besegrade irländska Shamrock Rovers med 1–0 – efter att ett annat nyförvärv, Karim Benzema, avgjort med matchens enda mål.

Ronaldo missade två bra frisparkslägen och byttes ut i paus.

Ronaldo

Real Madrid, framför allt Cristiano Ronaldo som värvats för en miljard kronor, hade flera fina lägen i början av vänskapsmatchen – men skärpan i avsluten saknades och frustrationen kröp fram ju längre tiden gick.

Shamrock Rovers – Irlands mest framgångsrika klubb – stred emot tappert inför 10 800 åskådare på utsålda Tallaght-stadion och började skapa lägen framåt. I paus bytte Real Madrid ut nio spelare, bland annat lämnade Cristiano Ronaldo planen till förmån för fransmannen Karim Benzema.

Sent avgörande

Rovers, som bytte sex spelare i paus, hade sedan ett ypperligt läge att ta ledningen på en hörna i 65:e minuten. Bollen passerade målvakten Jerzy Dudek, men Álvaro Negredo rensade på mållinjen.

I stället kunde Real Madrid avgöra med bara tre minuter kvar. Och det var Ronaldos ersättare Karim Benzema, även han debutant i Madrid-tröjan, som stänkte dit segermålet.

Gabriel Heinze lyfte bollen över försvaret, Benzema tog ner bollen vackert, visade styrka, höll ifrån sig försvararna och placerade bollen kallt bakom den utrusande målvakten. 21-årige Benzema har de senaste säsongerna öst in mål för Lyon i franska ligan och kan bli ett viktigt vapen för Real Madrid.

– Vi spelade mot ett bra och jag njöt av att spela i dag, säger Ronaldo, som har en bit kvar till toppformen, till nyhetsbyrån AP.

– Jag är inte hundra procent nu, men jag hoppas vara det till säsongsstarten.