Barcelona utslaget ur spanska cupen

Zlatan Ibrahimovic fick öppet mål och kunde ha avgjort – men sköt utanför.

Barcelona är därmed ute ur spanska cupen.

Sevilla tog sig vidare tack vare fler gjorda bortamål och Zlatan har stött på sin första motgång i Barça.

Barcelona hade satt sig i ett knivigt läge efter 2–1-förlusten hemma på Camp Nou i det första mötet.

Sevilla inledde bäst i returen hemma på Ramón Sánchez Pizjuan och skapade fina lägen i början.

Men Pinto i Barça-målet storspelade och efterhand tog gästerna över. Zlatan Ibrahimovic hade en bra chans på halvvolley före paus, men skottet gick utanför.

Zlatan stod på hälarna

I 64:e minuten tog Barcelona ledningen. Andres Iniesta spelade bak bollen till Xavi som vackert placerade in 1–0 via stolpen.

Men Barcelona behövde ett mål till och bara fem minuter senare dök en jättechans upp. Leo Messi svarade för en vacker individuell prestation och sköt ett skott som prickade stolpen. På returen fick Zlatan Ibrahimovic öppet mål, men svensken stod på hälarna, fick ingen riktig träff och sköt utanför med vänsterfoten.

Jätteräddning av Palop

I 85:e minuten byttes Zlatan ut mot Bojan. Strax efter fick Leo Messi ett kanonläge från nära håll, men Palop gjorde en reflexräddning som blev matchavgörande.

Sammanlagt blev det 2–2, men Sevilla är vidare tack vare fler gjorda bortamål.