Liverpool tappade segern – i slutminuten

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-16

Kuyt träffade stolpen på tilläggstid – mardrömmen fortsätter

Liverpools mardrömssäsong fortsätter.

I dag tappade Rafa Benitez manskap segern mot Stoke i slutskedet då Robert Huth forcerade in 1–1 i 90:e minuten.

I sjätte (!) tilläggsminuten hade Liverpool läge att avgöra – men träffade stolpen.

– Det känns som en förlust, säger Dirk Kuyt.

Krislaget Liverpool kom till Britannia Stadium med den nesliga FA-cupförlusten mot Reading i färskt minne.

Laget saknade bland andra skadade Fernando Torres och Steven Gerrard – och tränaren Rafa Benitez valde att placera Ryan Babel på läktaren, nyförvärvet Maxi Rodriguez på bänken och ställde upp defensivt med ytterbackarna Fábio Aurélio och Philipp Degen på yttermittfältet.

Kyrgiakos målskytt

I 24:e minuten ropade Liverpool på straff då Lucas Leiva föll i straffområdet efter kontakt med Danny Higginbotham. Men domaren Lee Mason valde i stället att ge gult kort till Leiva för filmning.

Liverpool reste sig dock och i 57:e minuten vräkte sig Liverpools mittback Sotirios Kyrgiakos fram på Aurelios frisparksinlägg och forcerade in 1–0.

Det såg länge ut att bli matchens enda mål. Men i 90:e minuten forcerade Stoke in kvitteringen.

Kuyt träffade stolpen

Danny Higginbotham nådde högst på en hörna och nickade bollen till Robert Huth som från nära håll kunde peta in bollen i nät.

I sjätte (!) tilläggsminuten fick Dirk Kuyt ett jätteläge att avgöra. Men språngnicken träffade klockrent i stolpen – en signifikativ bild av Liverpools säsong.

– Vi spelar inte den bästa fotbollen för tillfället, men kämpade riktigt hårt och att släppa in ett mål i slutminuten, och missa ett fantastiskt läge i slutsekunderna, känns helt otroligt, säger Dirk Kuyt till nyhetsbyrån AP.

Benitez fortsätter – för fansens skull

Då Liverpool nu är på sjunde plats i ligan, 14 poäng bakom Chelsea, anser många experter att Benitez snart kan få sparken.

– Om jag fortsätter här är det på grund av fansen, säger Benitez själv.