Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-16

Messi gjorde sitt hundrade mål i klubben

Zlatan Ibrahimovic brände öppet mål.

Det gjorde inte speciellt mycket.

Barcelona krossade Sevilla med 4–0 på Camp Nou och är nu fem poäng före Real Madrid.

– Men jag tror att Zlatan skäms över missen, säger experten Ralf Edström.

Zlatan Ibrahimovic fick sin kanonchans redan i sjätte minuten. Thierry Henry slog ett inlägg från vänsterkanten och Zlatan hade bara att peta in bollen i det öppna målet – men trasslade ihop fötterna och bollen rann ut över kortlinjen.

– Det är svagt av Zlatan att inte få ordning på 47:orna i det läget. Han har varit ganska blek i första halvlek, sa expertkommentatorn Ralf Edström till TV4 i pausen.

Zlatan offside

Barcelona hade ett stort bollövertag före paus, men Sevilla – som slog ut Barça ur spanska cupen häromdagen – höll spelet väl uppe samtidigt som målvakten Andrés Palop storspelade.

Efter pausvilan dröjde det dock bara fyra minuter innan Barcelona nätade. Inhopparen Rafael Marquez – som ersatt skadade Carles Puyol – slog ett inlägg från höger, Gerard Pique fick halvträff och olycklige Sevilla-försvararen Julien Escudé styrde in bollen i eget mål, otagbart för Palop.

Kort senare mötte Zlatan Xavis inlägg med pannan och nickade bollen i mål, men målet dömdes korrekt bort då Zlatan stod offside.

Mål nummer 100... Och 101

Zlatan nådde sedan fram med tån på returen efter Messis skott, men när Palop var överspelad stod Ivica Dragutinovic på mållinjen och rensade bort bollen. Palop tvingades dock kapitulera i 70:e minuten. En magisk genomskärare av Xavi skar fram till Pedro som kallt chippade bollen över den utrusande Palop.

Showen var inte slut där. I 85:e minuten damp Daniel Alves inlägg ner framför Leo Messis fötter och argentinaren kunde rulla in sitt 13:e mål för säsongen och sitt hundrade mål i Barça-tröjan.

På tilläggstid rullade Messi in 4–0 efter att Eric Abidal svarat för framspelningen.

Ralf Edström om Zlatan Ibrahimovics insats:

– Han var något bättre i andra, hade bland annat en fin framspelning till Henry, men har inte det riktiga flytet och är inte på rätt ställe när det gäller framför mål. Han har en downperiod och ser lite slapp ut. Men det var ändå en okej insats.