GÖTEBORG. På åtta minuter och fyra sekunder rasade Kalmar totalt.

Tre inlägg – tre mål och nu är allsvenskan vidöppen igen.

– Det känns för jävligt just nu, säger Viktor Elm.

IFK Göteborg

Efter första halvlek blev andra halvlek overklig. Ett homogent välplacerat Kalmar tappade bort kanterna och lät först Tobias Hysén hitta Jonas Wallerstedt, 1-2.

– Det är mål som vi normalt sett inte släpper in, säger Nanne Bergstrand.

Tre minuter senare hittade Adam Johansson Wallerstedt som språngnickade in 2-2 från högerkanten.

– Vi förlorade duellerna i straffområdet och det kostade oss matchen, säger Bergstrand.

Ytterligare fem minuter senare inlägg från vänsterkanten igen, Petter Wastå trasslar in sig i egen spelare och Gustav Svensson kan rulla in 3-2. Sedan hämtade sig aldrig Kalmar helt.

– Det tar nog en dag att smälta det här men sedan får vi visa moral igen och försöka avsluta våren bra, säger Bergstrand.

Förlusten gjorde att Göteborg och Elfsborg kröp närmare och är nu bara tre poäng efter Kalmar.