Dagens namn: Justus, Justina

Blåvitts vändning räddade spänningen

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-05-07

IFK Göteborg vände 0–2-underläge till 3–2

Tre mål på åtta minuter, mer än så behövs inte för att rädda spänningen i allsvenskan.

Kalmar hade med sig 2–0 efter den första halvleken, men IFK Göteborg lyckades vända till vinst i toppmötet.

IFK Göteborg

Serieledande Kalmar FF började bäst och hade med sig 2–0 in till omklädningsrummet i paus.

Ingenting talade för något annat än en seger för smålänningarna. Blåvitts passningsspel gick långsamt och inläggen mot straffområdet hittade ingen adress, bland annat beroende på att Tobias Hysén använde ”fel” fot.

– Den foten är inte till mycket annat än att stödja sig på, säger pappa Glenn Hysén i PPV om Tobbes högerfot.

Scenförändring

Men blåvitt, och inte minst Tobbe, skulle resa sig.

Det började sju minuter in på den andra halvleken när Tobbe ryckte förbi sin försvarare på vänsterkanten och slog ett inlägg – med vänsterfoten.

I straffområdet kom Jonas Wallerstedt farande och nickade in reduceringen.

– Mycket fint inlägg. Det är sånt man vill se, att han tar för sig därute och kommer förbi sin motståndare, berömde pappa Glenn.

Och det var fler än Glenn som blev imponerade, bland andra Adam Johansson som tre minuter senare gjorde likadant från sin högerkant.

Än en gång kom Wallerstedt farande och satte pannan till bollen.

Fullbordad vändning

Men det var inte allt. Bara åtta minuter efter det första målet var det dags för ytterligare ett inlägg från Tobbes vänsterfot. Den här gången var dock Kalmar-målvakten Petter Wastå med och försökte boxa ut bollen.

Dessvärre för Wastå fick han ingen vidare träff och bollen studsade i stället ut till Gustav Svensson som bara hade att placera in den i mål.

3–2 till blåvitt som därmed såg till att hålla spänningen vid liv i toppen av allsvenskan.

– Väldigt kul att se att vi mentalt kan vända det här, säger en nöjd IFK-tränaren Stefan Rehn.