Dagens namn: Nils

13 insläppta mål – på två matcher

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-25

Real Madrid krossade Sporting med 7–1

Olycklig Sporting Gijons målvakt Sergio Sánchez har det inte lätt. Mot Real Madrid fick han släppa sju bollar förbi sig.

Sergio Sánchez är troligtvis en av världens olyckligaste fotbollsmålvakter just nu.

På de två senaste matcherna i La liga har han nämligen blivit tvungen att hämta ut bollen ur nät inte mindre än 13(!) gånger.

Nykomlingarna i La liga, Sporting Gijon, har det inte lätt.

Fyra omgångar in står laget fortfarande utan poäng, och vad värre är: man läcker som ett trasigt såll.

På de två senaste ligamatcherna har laget släppt in 13 mål. Visserligen mot namnkunnigt motstånd i form av Barcelona (1–6) och på onsdagskvällen Real Madrid (1–7), men det lär knappast trösta målvakten Sergio Sánchez som totalt på de fyra inledande matcherna tvingats kapitulera 19 gånger.

Regerande mästarna Real Madrid går däremot bättre. Segern mot Sporting Gijon var lagets tredje på fyra försök och med det parkerar laget på en andraplats efter ledande Villarreal. Bäste målskytt blev Rafael van der Vaart som prickade in tre mål, två i första halvlek och ett efter paus.

Barca har fått upp farten

Barcelona, som hackade betänkligt i säsongsinledningen, börjar också få upp ångan. 6–1-krossen mot Sporting Gijon i förra omgången följdes på onsdagen upp med 3–2 hemma mot Real Betis.

Men det satt hårt inne och det krävdes en islänning för att säkra tre pinnar till katalonierna. Eidur Gudjohnsen byttes in 20 minuter från slutet och lyckades bara tio minuter senare slå in 3–2. Eto’o gjorde Barcelonas övriga två mål.