Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-30

Källström fast på Lyons bänk – Arsenal krossade Porto

Juventus Giorgio Chiellini mot Bates Vitali Rodionov.

Olof Mellberg fick inte ens plats på bänken mot Bate Borisov.

Det kanske kan bli svenskens stora lycka. För utan Mellberg i laget släppte Juventus in två mål och fick bara 2–2 mot det lilla vitryska laget.

Robin van Persie och Emmanuel Adebayor – satte två var.

Juventus var givetvis gigantiska favoriter borta mot Bate Borisov, men det hela höll på sluta riktigt illa. Redan efter 23 minuter ledde hemmalaget med 2–0 efter mål av Krivets och Stasivec och utan Olof Mellberg i backlinjen uppträdde Juventus helt klart tveksamt i defensiven. Det orutinerade Bate blev dock nervösa när Vincenzo Iaquinta reducerade bara sex minuter senare.

Svagt försvarsspel

Samme man kunde kvittera i första halvlekens sista minut med ett iskallt avslut mellan benen på målvakten och då trodde nog alla att Juventus skulle ta alla poängen. Men så blev det inte. Tvärtom hade Bate Borisov chanser i andra halvlek som kunde ha blivit avgörande. Juventus var ändå närmast segern, men till slut var skrällen ändå ett faktum och för Olof Mellberg som satt på läktaren kan det här mycket väl betyda att han är tillbaka i startelvan till nästa match för tränaren Claudio Ranieri lär inte vara nöjd med försvarsspelet.

Kim Källström kom dock antagligen inte mycket närmare startelvan när Lyon fick 1–1 borta mot Bayern München. Källström fick sitta på bänken hela matchen och kunde därifrån se sitt lag göra 1–0 tack vare ett självmål efter 25 matcher. Tio minuter in på andra halvlek kvitterade Zé Roberto med en kraftfull nick sju minuter in på andra halvlek.

1–2 hemma mot Hull (!) i ligan i lördags.

I går tog Arsenal en gruvlig revansch: 4–0 mot Porto i Champions League.

Hånade då, hyllade nu.

– Vi var skyldiga fansen det här, säger Theo Walcott.

– Nu visade vi vad Arsenal kan och går för, säger Emmanuel Adebayor.

Nej, Arsenal hade inga som helst problem med Porto. Arsenal kunde ha vunnit med större siffror, men fick nöja sig med två mål var av anfallsparet Robin van Persie och Emmanuel Adebayor.