Dagens namn: Ellen, Lena

Här bryts sviten – av Bajens doldis

Publicerad 2011-06-23

...och nu vill Gustafsson peta stjärnorna: ”Jag vet att jag är bra”

BLIXTSNABBT Redan efter sex minuters spel borta mot Jönköping Södra slog Christer Gustafsson (lilla bilden uppe) till och gjorde 1–0 till Hammarby. Därmed tog stockholmarna årets första bortaseger i Superettan – i den sjunde matchen.

Björn Runström och Paulinho bänkades när Hammarby gästade Jönköping Södra.

Då klev doldisen Christer Gustafsson fram, bröt lagets tunga bortasvit och vill nu peta stjärnanfallarna.

– Jag vet att jag är bra, säger Gustafsson.

Hammarby förklarade petningarna av Björn Runström och Paulinho med att duon är småskadad. Klart är att rockaden blev ett genidrag. Det tog bara sex minuter för ersättaren Christer Gustafsson att sätta 1–0 mot Jönköping Södra och bryta klubben dystra bortasvit.

”Det var en fin träff”

– Det var ett jättefint mål. Jag vände upp, drev lite och avlossade ett skott i gaveln. Jag siktade i gaveln och det var en fin träff, säger Christer Gustafsson.

Hammarby vann matchen med 2–0, efter att Fade Malke gjort lagets andra mål på straff, och 23-årige Gustafsson är nu lagets målfarligaste anfallaren med två mål på 235 spelade minuter.

Snittet på 0,76 mål per match är bättre än Sinan Ayrancis 0,56 och långt över Paulinhos 0,28 och Björn Runströms noll mål (efter 693 minuter).

Frågan är nu hur Paulinho och Runström ska ta tillbaka sina startplatser?

– Jag vet att jag är bra och har bra självförtroende, säger Gustafsson.

Kan du utmana Runström och Paulinho?

– Jag brukar inte gå in på personer men jag tycker att jag är bra. Jag gör allt på träningarna och sedan får man se vad som händer. Jag fokuserar på mitt och har gjort bra ifrån mig på träningarna.

Inte koll på poängen

Det är också tydligt att Gustafssons fokus är just på hans eget spel. Någon större koll på lagets omtalade bortasvit med tre förluster och tre oavgjorda matcher innan dagens seger har han uppenbarligen inte.

– Det var första bortasegern så det var jätteskönt. Men vi har bara förlorat en borta.

Va?

– Ja. Vi har bara förlorat en av de sex matcherna.

Ni har väl ändå förlorat tre matcher.

– Nej, okej, två förluster är det. Men det här var jätteskönt.

Vi tvingas avsluta samtalet utan att ha lyckats övertyga Gustafsson om att det trots allt är tre förluster.