Sevilla är - tillsammans med Valencia, Benfica och Juventus - vidare i Europa League.

Real Madrid, Valencia, Sevilla och Atletico Madrid.

Alla är klara för semifinal i antingen Champions League eller Europa League.

– Vi är halva Europa, skriver spanska Marca på sin hemsida.

Det hette att inget lag i Europa Leagues historia lyckats vända 0-3 från första mötet till seger och avancemang. Valencia ryckte på axlarna, tog matchen till förlängning och vann med 5-0. I en annan del av Spanien talade tvivlarna om ett spansk ligafemma som tänkte rikta in sig på defensiven. Efter 29 minuter hade Sevilla forcerat in tre mål och gick vidare med sammanlagt 4-2. Därmed fulländades en europeisk vecka där fyra spanska lag tagit sig vidare till semifinal i antingen Champions League eller Europa League.

”Episk kväll”

Tongångarna i de spanska tidningarna? El Mundo Deportivo hyllar Valencia och skjuter in namnet på gårdagskvällens frontfigur.

– Historisk comeback efter hat-trick av Alacer, skriver tidningen.

”Paco” Alacer själv var naturligt nog nöjd efter matchen.

– Jag vill tacka mina lagkamrater - utan dem hade jag aldrig kunnat göra ett hat-trick. Supportrarna var fantastiska och stöttade oss från första minut. Vi tillägnar dem segern, säger Valencia-anfallaren enligt kanadensiska Calgary Herald.

Spanska Sport späder på hyllningarna, med fokus på tremålsskytten.

– Den store "Paco" Alacer själen i Valencias vändning, lyder rubriken.

Tidningen skriver om avancemanget som ”en dröm som gick i uppfyllelse under en episk och festlig kväll på Mestalla”. Vidare menar man att ”Valencia utnyttjade sin överlägsenhet i förlängningen”, där spanjorerna fick avsluta med två man mer.

Dystra förlorare

I Schweiz är minerna dystrare. Tidningen Blick har rubriken ”Valenci-aj!” på sin hemsida och skriver att den enda bortaspelaren som kommer undan med hedern i behåll är målvakten Yann Sommer. I övrigt kallas anfallarna för spöken och försvararna för ett gäng kycklingar.

Portugisiska medier ställer nu sitt hopp till Benfica efter att Porto blivit pulvriserade i Spanien. Tidningen Publico pekar på matchens första halvtimme som avgörande, då gästerna släppte in tre mål. Men den enes död är som bekant den andres bröd - fråga bara spanjorerna.

– Vi är halva Europa, skriver Marca på sin hemsida inför dagens lottning i Nyon.