Umeås självmål var starten på Tyresös utklassning.
6-0 segern gör att Stockholmslaget just nu är nya serieledare i damallsvenskan.
SM-guldet är bara fyra omgångar bort.

– Vi får se om Malmö pallar trycket, säger Caroline Seger.

På Tyresövallen tog Tyresö emot Umeå. Laget från Västerbotten hängde med första 20 minuterna och skapade några farliga kontringslägen.
Tyresö hade svårt att göra mål men i den 24:e minuten fick hemmalaget hjälp via ett självmål och från den stunden var det Tyresö hela vägen.

Sembrandt skadad

Backen Line Röddik Hansen var riktigt bra och satte 2-0 efter upprullning från Marta och Verónica Boquete. Samma Röddik Hansen spelade sedan fram till 3-0-målet också.

– Det var skönt. Jag gillar att vara offensiv och då blev det ett mål och en assist, säger danskan.

Umeå försökte hålla ihop det men direkt andra halvleken blåstes i gång så kom 4-0 genom Madelaine Edlund. Luften hade sedan länge gått ur Umeå och guldjagade Tyresö satte båda 5-0 och 6-0 innan klockan tickade till 61:a spelminuten.

– Ett perfekt inlägg av Verónica (Boquete) som jag bara kunde sätta dit skallen på, säger 6-0-målskytten Seger.
Tre nya poäng till Tyresö innebär att laget nu leder damallsvenskan med fyra omgångar kvar att spela. Dock har Malmö chans att återta förstaplatsen redan i morgon då man möter Piteå hemma.

Det enda orosmolnet för Tyresö efter Umeåmatchen var att landslagsbacken Linda Sembrant klev av skadad i slutet av den första halvleken. Oklart hur allvarligt det är.